Informačný systém rok po jeho nasadení.

 

V januári minulého roku sme v rámci celej našej firmy spustili projekt budovania nového informačného systému, ktorý do týchto čias nemá, čo do rozsahu, v slovenskom lesníctve obdoby. Jeho hlavný cieľ bol a je jednoznačný, budovať homogénny, vzájomne prepojený, informačný systém, s homogénnou technologickou základňou.

Pri januárovom minuloročnom nasadení informačného systému sme sa okrem problémov v chode tohto systému museli boriť u užívateľov aj s nedôverou užívateľov v nasadzovaný informačný systém. Bolo to spôsobené hlavne tým, že tento systém ako celok do tých čias ako lesnícky informačný systém nepracoval. K a každý zistený nedostatok v systéme bol zrovnávaný s tým, čo dovtedy užívateľ rutinne používal, často bez zhodnotenia väzieb medzi aplikáciami a homogénnosti prostredia nepriaznivo vplývala na tento pohľad. 

Bariéra nedôvery zatiaľ ešte nie je prelomená ani teraz a hodnotenie užívateľov v porovnaní s predtým používanými systémami je zatiaľ v neprospech súčasného systému, čo. Je to spôsobené tiež tým, že je to chápané súčasný stav chápaný ako ukončený proces. 

Súčasný stav informačného systému však nemožno považovať za konečné štádium. Jedná sa iba o prvú fázu budovania systému, ktorého skutočné kvality sa môžu ukázať až pri nasadení dodávateľom pripravovanej vyššej verzie na platforme klient - server ( tiež užívateľmi nazývanej ako W-éčko). Toto riešenie by malo po nasadení poskytnúť vyšší komfort pre užívateľov a vyriešiť tiež problémy, ktoré súčasný systém nedokáže vyriešiť. 

Poznatky z minuloročného nábehu na strane dodávateľa, aj na strane našej, nám vytvárajú dostatočný predpoklad na časovo a pracovne menej problémový prechod na vyššiu verziu, ktorý bude menej zaťažovať koncových užívateľov.

Problémom, s ktorým sme sa vyrovnávali v minulom roku a budeme ho riešiť aj v nasledujúcom roku je budovanie počítačovej gramotnosti užívateľov. V časti ekonomických aplikácií užívatelia pokročili v hĺbke ovládania aplikácií najďalej, hlavne z dôvodu, že sú nútení denne s aplikáciami pracovať. Zaostáva hlavne využitie agiend výroby a lesnej hospodárskej evidencie, kde na mnohých pracoviskách OLH nevyužívajú ponúkané možnosti týchto aplikácií. Obdobná je aj situácia na ústrediach niektorých OZ, kde zodpovední pracovníci ešte informácie nevedia získavať priamo zo systému, a toto je suplované referentom OTR, ktorý tvorí a tlačí pre pár údajov zostavy, ktoré nie sú na iných OZ potrebné. 

Nedostatočne využívaný v rozhodovacom a riadiacom procese je aj kancelársky balík Microsoft Office, hlavne tabuľkový program Excel. Jeho dobré zvládnutie môže skvalitniť a spružniť rozhodovací proces.

Budovanie homogénnej technologickej základne našej firmy je založené na filozofii tohoto prechodu na pripravovanú vyššiu verzie na platforme klient - server. Počas minulého roku sa nám podarilo zabezpečiť zjednotenie elektronickej komunikácie a rozšíriť ju ako najpoužívanejší a najrýchlejší spôsob výmeny informácií. Počas tohto roka chceme dokončiť jej sprístupnenie všetkým zamestnancom na ústredí OZ. 

Významným zjednocovacím krokom, ktorý sa v súčasnosti ukončuje, je výmena servrov na všetkých OZ so zjednotením systémovej platformy na Windows 2000 server. Tento krok nám umožní celoplošné rozšírenie vzdialenej správy systému a zásah z ktoréhokoľvek miesta na Slovensku.

Dôležité je v tejto súvislosti aj postupné doplnenie a obmena počítačov s cieľovou konfiguráciou nie nižšou ako Pentium, s prechodom na plánovanú pravidelnú ročnú obmenu najnižších konfigurácií počítačov.

 

Ing. Jozef Sámel
vedúci odboru IT