TRADÍCIA ŠPORTOVÝCH HIER 

V OZ PREŠOV POKRAČUJE

 

Neuveriteľne slnečný deň, v peknom prostredí Mlynky - Biele vody, privítal účastníkov športového zápolenia o pohár riaditeľa, 15. februára 2002. Úvodné pokyny odzneli na nádvorí hotela Slalom, odkiaľ sa pretekári odobrali na lyžiarsky svah bojovať o ceny prvej disciplíny, obrovského slalomu. Mnoho účastníkov tohto preteku, najmä v kategórii ženy dávalo prednosť kráse zjazdu medzi bránkami. Atraktívnejší muži zasa uprednostňovali dravú rýchlosť, čo komplikovalo niektorým zjazdárom záver. Napriek tomu táto disciplína skončila šťastne pri pohári s teplým čajom a sledovaní hodnotenia na tabuli výsledkov.

Aj keď snehové podmienky neboli dostačujúce, chuť bojovať o hodnotné ceny, zmenila beh na lyžiach na klasický beh. Pretekári, ktorí odhodlane vyrazili s vynaložením maximálneho úsilia a povzbudzovanie divákov, len s námahou dobiehali do cieľa, pričom sily zbierali dosť často za použitia " krokovej metódy", alebo výdatným pitím čaju na trati.

 

V závere treba povedať, že všetko dopadlo dobre. Vyhodnotenie vykonal riaditeľ závodu za účasti predsedu závodnej organizácie odborov, ktorá prispela troma hodnotnými cenami. Pohár riaditeľa OZ Prešov získal zaslúžene najmladší zo 41 účastníkov, zamestnanec SDV Poprad, p. Róbert Šimko. Ceny jednotlivých disciplín víťazov potešili , ženy boli obdarované kvetmi pri príležitosti "Valentína".

Spokojnosť účastníkov tohto vydareného podujatia bola deklarovaná pri spoločnom posedení, kde riaditeľ závodu, Ing. Teodor Vaverčák, pri podrobnejšom hodnotení poďakoval pretekárom za disciplinovanosť a organizátorom za dobre odvedenú prácu.

Celkové hodnotenie družstiev: 

 

1. miesto - ústredie OZ, 25 bodov

 

2. miesto - LS Hanušovce, 12 bodov

 

3. miesto - LS Poprad, 10 bodov

 

4. miesto - LS Mlynky, 8 bodov

 

5. miesto - LS Krompachy, 8 bodov

 

6. miesto - SDV Poprad, 8 bodov

 

7. miesto - LS Solivar, 5 bodov

 

8. miesto - Chiminianská Nová Ves, 3 body

 

Skupina pretekárov po štarte behu na 5 km


Výsledky v behu a slalome, boli dobrým vodítkom pri výbere reprezentantov na zimné športové hry š.p. LSR v Osrblí 8. - 9. 3. 2002.

Text a foto: Ing. Dochan Ladislav,OZ Prešov