Ing. Július S e l č a n 

 

 

Narodil sa 21. 4. 1942 v Polome, okr. Rimavská Sobota. Po ukončení štúdia na VŠLD-LF vo Zvolene v r. 1964 nastúpil k ŠL PR Košice ako projektant, potom pracoval vo funkcii stavby vedúci a samostatný technik prípravy výroby do r. 1966. V rokoch 1966 - 1978 pracoval v ŠL PR Banská Bystrica, v rokoch 1978 - 1983 v ÚVVP LVH SR vo Zvolene.

V r. 1983 nastúpil k StL, š.p. v Banskej Bystrici - ako vedúci prevádzkový inšpektor, vedúci odborný technický pracovník, vedúci odboru, teraz u LSR, š.p., GR v Banskej Bystrici je vedúcim odboru správy majetku a reprivatizácie.

Je poradcom generálneho riaditeľa lesníckej sekcie MP SR a pracuje v rôznych komisiách na úrovni MP SR ako zástupca LSR, š.p. Banská Bystrica. V rámci MP SR sa podieľal na príprave najdôležitejších legislatívnych právnych noriem a vykonávacích predpisov.
V minulosti i dnes reprezentuje podnik v športovom strelectve na poľovnícke terče. Jeho veľkým koníčkom je včelárstvo a na tomto poli chce zaktivizovať činnosť v rámci LSR, š.p. aj v rámci Slovenského zväzu včelárov.

Menovanému prajeme do ďalších rokov pevné zdravie, duševnú sviežosť a veľa úspechov. 


redakcia