O našu tlačovú besedu prejavili bratislavskí novinári veľký záujem 

Foto: Ján Mičovský
Zástupcovia lesoochranárskeho zoskupenia VLK a š. p. Lesy SR Banská Bystrica predostreli novinárom svoje zámery a predstavy o svojej ďalšej spolupráci. Zľava Rastislav Mičaník, náčelník LZ VLK Východné Karpaty, Juraj Lukáč, náčelník LZ VLK, Fedor Mikovič, tlačový tajomník LSR a Blažej Možucha, generálny riaditeľ LSR. 

Foto: Ján Mičovský

 

„Vlkári” a lesníci sa stretli na novinárskej pôde

        Všetci, čo v ten predsviatočný decembrový deň prišli do Domu novinárov v Bratislave, pociťovali výnimočnosť tej chvíle a udalosti, ale aj personálneho zloženia účastníkov: na pôde Slovenského syndikátu novinárov sa po prvý raz stretli zástupcovia dvoch skupín, ktoré doteraz málokedy nachádzali spoločnú reč - aj keď obom ide o to isté: o ochranu a zveľadenie nášho spoločného bohatstva - lesov, najmä tých, čo patria štátu, teda všetkým občanom Slovenska.
        Na stretnutí za hojnej účasti bratislavských novinárov došlo k zásadnému zlomu vo vzájomnej kooperácii "vlkárov" a pracovníkov LSR - k podpísaniu deklarácie o vzájomnej spolupráci, ktorej výsledky budú mať možnosť kontrolovať novinári a skrz médiá aj celá slovenská verejnosť. 
        "Mikulášsky darček" všetkým priaznivcom, priateľom a milovníkom lesa obsahuje vyhlásenie o zhode úsilia pri ochrane a ekologicky účinnom obhospodarovaní slovenských lesov, ako aj spoločnom záujme na priehľadnej, transparentnej ťažbe dreva.