Dňa 18. novembra 2003 generálny riaditeľ Lesov SR Ing. Karol Vinš uviedol do funkcie obchodného riaditeľa podniku Ing. Dávida Németha. Generálny riaditeľ v príhovore zdôraznil, že hlavné kritérium pri obsadení tohto postu bol vysoký morálny kredit a jazyková vybavenosť. Aj týmto krokom vedenie podniku sleduje likvidáciu čierneho obchodu s drevom, ktorý na škodu väčšiny z nás na Slovensku stále pretrváva. Ing. Vinš vyjadril presvedčenie, že tak, ako sa podarilo odstrániť masívnu korupciu v bankách pri poskytovaní úverov po ich privatizácii, tak sa stane aj po transformácii nášho podniku na štátnu akciovú spoločnosť. Novému riaditeľovi, ktorý stručne poďakoval za dôveru, poprial pevné nervy, vytrvalosť a pracovné úspechy. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                          (mi)

 

          Ing. Dávid Németh (28) vyštudoval fakultu podnikového manažmentu na ekonomickej univerzite v Bratislave. V roku 1996 absolvoval zahraničný študijný pobyt na viedenskej Wirtschaftuniversität so zameraním na marketing management a zahraničný obchod. V rokoch 1998 až 2001 absolvoval postgraduálne štúdium na City University Bratislava, ktoré ukončil získaním Profesionálneho diplomu MBA.

          Svoju profesnú kariéru začal v roku 1998 v spoločnosti Slovnaft, a.s. ako analytik, kde sa podieľal na reštrukturalizácii materskej aj dcérskych spoločností po vstupe strategického investora. Od roku 2001 pôsobil ako konzultant a projektový manažér v oblasti ekonomického poradenstva, zavádzania systémov procesného riadenia, reengineeringu a reštrukturalizácie pre spoločnosti privátneho aj verejného sektora. V roku 2003 bol poradcom generálneho riaditeľa Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy.

          Dňa 15.11.2003 bol menovaný do pozície obchodného riaditeľa Lesov SR. Hovorí anglicky a nemecky a k jeho záľubám patria predovšetkým zimné športy, populárna hudba a výpočtová technika. V živote sa riadi krédom Čapka: „Nie je nič, čo by si nezaslúžilo záujem a pohľad.“