Všetko je na webe...

 

Odštepný závod

Využitie podnikového webu

Číslo Názov v počte  stránok v %
1. Šaštín 0 0,0
2. Smolenice 0 0,0
3. Palárikovo 3 3,3
4. L evice 1 1,1
5. Topolčianky 4 4,4
6. Prievidza 5 5,6
7. Trenčín 6 6,7
8. Považská Bystrica 10 11,1
9. Žilina 5 5,6
10. Čadca 3 3,3
11. Námestovo 11 12,2
12. Liptovský Hrádok 1 1,1
13. Beňuš 5 5,6
14. Čierny Balog 0 0,0
15. Slovenská Lupča 0 0,0
16. Žarnovica 9 10,0
17. Krupina 1 1,1
18. Kriváň 2 2,2
19. Rimavská Sobota 4 4,4
20. Revúca 2 2,2
21. Rožňava 3 3,3
22. Košice 1 1,1
23. Prešov 1 1,1
24. Bardejov 3 3,3
25. Vranov 1 1,1
26. Sobrance 7 7,8
31. Lesnej Techniky 1 1,1
32. Semenoles 1 1,1
  Spolu 90 100

          Trh má svoje prirodzené zákony, ktoré sa opláca rešpektovať. Boj ekonomických škôl, Keynesom počnúc a Friedmanom, či Samuelsonom končiac, môže na tomto poznaní len pramálo zmeniť. Jeden z týchto zákonov hovorí    daj o sebe vedieť. Nech je už  tvoja produkcia akokoľvek dobrá, tvoje obchodné meno akokoľvek čisté a tvoji zamestnanci sťaby vzor morálky a umu, nestačí to. Treba k tomu ešte niečo    presvedčiť o tom aj ostatných ! Verejnosť, potenciálnych klientov i obchodných partnerov. A  k naplneniu tejto úlohy je takmer každý prostriedok dobrý. Dnes nepochybne aj internet.  Ozaj,  kedy ste sa naposledy pozreli na stránku www.lesy.sk ?

 

          Pred časom sme sa v redakčnej rade našej web – stránky zhodli, že používaný softvér  naším zámerom už nevyhovuje. Bola to pravda, a tak sme kúpili portálový program, ktorého možnosti sú naozaj veľmi sympatické. Pre technické problémy sme potom žiadali nový server. Dnes už máme aj ten. Napriek týmto vylepšeniam je dôvodov na radosť pri otvorení našej stránky pomenej. Pokrok, ktorý sme tu za posledný rok zaznamenali je neprimeraný nielen novému hard a softvéru, ale predovšetkým významu nášho podniku.

 

          Technické srdce našej webovej stránky bije na stredisku Geografických informačných systémov (GIS) v Považskej Bystrici. Hľadať chybu neuspokojivého stavu práve tu by nebolo celkom fér. Tunajší nadšený minikolektív našich webmajstrov si osvojuje komplikované programátorské novinky za pochodu, avšak s profesionálnou zdatnosťou, ktorú je treba úprimne oceniť. Redakčnú radu pri hľadaní zodpovednosti už tak ľahko obísť nemožno. Chuť nám síce nechýba, no to je dosť málo. Amaterizmus sa v tejto oblasti už akosi nenosí. Stránka sa síce mení, no príliš pomaly. Budeme teda „čierneho Petra“ hľadať radšej v rukách odštepných závodov, či jednotlivých odborov na GR, ktoré vytvorený priestor nevyužívajú dostatočne ? Takéto tvrdenie by bolo nielen nevkusné, ale vo viacerých prípadoch aj nepravdivé. Veď, stránky niektorých závodov môžu byť ostatným vzorom. Najmä tým, ktoré túto oblasť ešte nezobrali celkom vážne. Napokon, pozrite si priloženú štatistiku...

 

          Nie, nechcem sa diplomaticky vyhnúť pomenovaniu vinníka súčasného stavu. Ale možno to nie je v tejto chvíli to najdôležitejšie. Skúsme si radšej všetci, čo máme na stole služobný internet v pokoji „preklikať“ menu našej stránky. Určite sa „preklikáme“ aj k poznaniu, že stránka by mala naše profesionálne záujmy reprezentovať lepšie. Na podniku i na každom závode boli vyškolení ľudia s prístupovými právami do jednotlivých kapitol stránky. Tí však môžu na ňu dať len to, čo niekto napíše, či nafotí. A to už je naozaj parketa pre všetkých, ktorí sa stotožnili s poznaním, že do našej podnikovej kultúry patrí aj prezentácia na internete.  

 

          Redakčná rada www.lesy.sk na svojom zasadnutí 4. novembra 2003 rozhodla, že priestor, ktorý  bol  na našej stránke  vytvorený je potrebné využiť oveľa lepšie, ako doteraz.  Pretože všetko podstatné, čo sa u nás deje, by malo byť aj na webe. Tam je predsa v duchu sloganu nemenovanej spoločnosti všetko...  Naozaj je ?

  Ján Mičovský