Nový generálny riaditeľ Lesov SR sa ujal funkcie

        Minister pôdohospodárstva SR Zsolt Simon uviedol v prvý jarný deň, teda 21. marca, v historickej budove Generálneho riaditeľstva štátneho podniku Lesy SR Banská Bystrica do funkcie generálneho riaditeľa Ing. Karola Vinša.
        Karol Vinš sa stal na základe rozhodnutia výberovej komisie MP SR, spomedzi sedemnástich prihlásených uchádzačov, víťazom výberového konania na najvyšší post v š. p. Lesy SR Banská Bystrica.
        Ing. Karol Vinš sa na zhromaždení pracovníkov GR LSR predstavil ako krízový manažér, so stavbárskym vysokoškolským vzdelaním, ktorý v uplynulých rokoch pôsobil v bankovej sfére.
        Svoje menovanie do funkcie generálneho riaditeľa LSR chápe "ako misiu rizikového manažéra, ktorý chce viesť firmu k úspešnému napredovaniu."
       "Chcem, aby sa štátne lesy stali dobre organizovanou, dobre riadenou a dobre fungujúcou firmou. Chápem dnešok ako bod nula, začíname od čistého stola a očakávam od každého aktívny prístup v procese transformácie štátneho podniku na akciovú spoločnosť. Poznám okruh problémov, ktoré ma čakajú. Vo firmách, kde som doteraz pôsobil, som ako krízový manažér musel riešiť mnohé neštandardné ekonomické a obchodné situácie. Verím, že nájdem mechanizmy a použijem doteraz osvedčené modely, ako priviesť transformačný proces LSR do úspešného konca. Cítim sa poctený dôverou a príležitosťou vykonať nielen formálnu, ale reálnu transformáciu, aby firma bola schopná vytvárať zdroje na plnenie všetkých verejnoprospešných funkcií lesov" - povedal Karol Vinš vo svojom vstupnom príhovore.
        Minister pôdohospodárstva SR Zsolt Simon na adresu nového generálneho riaditeľa LSR uviedol, že "je to skúsený krízový manažér, nie je zaťažený minulosťou, je nestranný, nemá prepojenie na lesníkov, drevospracovateľov, ba dokonca ani na poľovnícke kruhy a má všetky predpoklady podnik úspešne transformovať."
        Zs. Simon ďalej zdôraznil, že "nie je zámer privatizovať Lesy SR, transformácia a všetky s ňou spojené reformy sa budú vykonávať len na základe zákona, ktorý schváli slovenský parlament, je vymenovaná komisia zložená z odborníkov, pomocou ktorých sa nám, dúfam, podarí transformovať Lesy SR a konsolidovať k 1. januáru 2004."

 

Text a foto: Fedor Mikovič