Súťaž o nový podnikový slogan

V predchádzajúcom čísle nášho časopisu sme priniesli prvú časť vašich príspevkov do súťaže o nový podnikový slogan. Keďže uzávierka súťaže je za nami, predstavíme vám ostatné príspevky.

Ing. Ondrišová z generálneho riaditeľstva navrhuje slogan:

"Lesy Slovenskej republiky – dýchame pre vás"

 

Ing. Borisa Pekarovič, VT námestník z OZ Č. Balog prispel do našej súťaže nasledovným sloganom:

 "Lesy sú skutočným bohatstvom spoločnosti. My sme tí, ktorí vám dokážu toto bohatstvo profesionálnym spôsobom ochrániť a zachovať. LESY SR"

 

Ing. Milan Rožtek z OZ Žilina nám poslal návrh, ku ktorému ho inšpirovalo želanie v liste od pani Dubovcovej z Turčianskych Teplíc. Jeho návrh sloganu znie:

„Lesom hory zdravia“

Ing. Slavomír Valný, vedúci odboru Transformačného projektu z generálneho riaditeľstva, nám zaslal svoje návrhy, ktoré však  navrhuje ako nesúťažné:

                       

„Lesy SR       -            Staráme sa o vaše hodnoty“

-            Hospodárime zodpovedne“

-            Kam sa radi vrátite“

-            Kde rozvoj určuje smer“

-            Hospodárime pre nasledovné generácie“

-            Zveľaďujeme hodnoty, ktoré nám ležia na srdciach“

 

Mgr. Lýdia Hasáková z OZ Šaštín nám poslala návrh na maskota fi Lesy SR. Navrhla dve postavičky, volajú sa Ihličnáčik a Listnáčik:

 Postavičky reprezentujú to, čo naša firma produkuje a zároveň sú použiteľné na všetky marketingové akcie.  Navrhuje ich vyhotoviť ako kostýmy pre osoby – tak ako to poznáme z Disneylandu alebo rôznych výstav. Slovný popis ich výzoru:

Listnáčik symbolizuje listnatý strom, Ihličnáčik symbolizuje  ihličnatý strom. V spojitosti Listnáčik a Ihličnáčik by mal byť Listnáčik uvádzaný vždy prvý, lebo na Slovensku máme viac listnatých stromov ako ihličnatých. Ihličnáčik má tmavozelenú farbu , podstatne tmavšiu ako Listnáčik,  je vyšší ako Listnáčik, lebo ihličnaté stromy sú vyššie ako listnaté. Listnáčik by mal mať krásnu jasnozelenú farbu ako jarné vypukané lístie - zároveň symbolizuje nový spôsob riadenia (podnik po transformácii) . Ihličnatý svojou tmavozelenou farbou  symbolizuje starší vek, múdrosť a mnohovekosť lesa. Čo sa týka sloganu, pripájam návrh:

LSR - les pre budúcnosť alebo LSR - les je život“.

Výber najlepšieho sloganu a maskota bude naozaj ťažký, redakčná rada sa preto rozhodla spolupracovať pri výbere víťazného sloganu a maskota s agentúrou OMNIPUBLIC. Mená víťazov zverejníme v marcovom čísle Lesníka a odmeníme reklamnými predmetmi s logom LSR. Všetky návrhy poskytneme vedeniu podniku, ktoré tak získa databázu, z ktorej môže vyjsť definitívne znenie nového sloganu.

(go)