Kolektívna zmluva

pre lesné hospodárstvo

podpísaná

 

V utorok 24.2.2004 bola na pôde Generálneho riaditeľstva štátneho podniku Lesy SR podpísaná kolektívna zmluva vyššieho stupňa pre odvetvie lesného hospodárstva SR medzi Združením zamestnávateľov lesného hospodárstva (ZZLHS) na Slovensku a Odborovým zväzom pracovníkov drevospracujúceho, lesného a vodného hospodárstva. Za ZZLHS podpísal zmluvu jeho prezident, generálny riaditeľ Lesov SR Ing. Karol Vinš, za Odborový zväz  drevo – lesy - voda predseda zväzu Ing. Borislav Majtán a predseda výkonnej rady lesníckej sekcie OZ DLV František Suchanovský.

Vo svojom preslove pri podpise zmluvy prezident ZZLHS Ing. K. Vinš povedal: „Ceníme si u partnerov z odborového zväzu ich vecný prístup k rokovaniu. Máme záujem primeraným, korektným spôsobom udržiavať sociálny zmier.“ Predseda OZ drevo - lesy – voda Ing. B. Majtán konštatoval, že „už 14 rokov sa darí zmluvne upravovať právne vzťahy v odvetví lesného hospodárstva medzi zamestnancami a zamestnávateľmi, čo je príznakom seriózneho prístupu sociálnych partnerov.“ K otázke miery zvyšovania miezd v lesnom hospodárstve Ing. B. Majtán dodal: „Dohodnuté parametre navýšenia miezd sledujú cieľ priblížiť priemerné zárobky v odvetví lesného hospodárstva k hodnotám v celom národnom hospodárstve, čo však predpokladá dostatočnú tvorbu zdrojov.“

Pri kolektívnom vyjednávaní sa podarilo dohodnúť zvýšenie miezd o 5 % v tarifnej a o rovnakú výšku i v pohyblivej čiastke mzdy. Odborári pritom požadovali jej zvýšenie o 10 % v tarifnej zložke mzdy. Vyjednávanie o KZ vyššieho stupňa možno označiť za korektné a dôležité bude následné vyjednávanie a podpísanie podnikových kolektívnych zmlúv, ktoré by mali platiť od 1. apríla.
         V novej KZ vyššieho stupňa sú zakotvené všetky doterajšie sociálne výhody. Niektoré však v dôsledku zvyšovania cien sú pre zamestnancov ešte výhodnejšie. Príspevok na pitný režim sa napríklad zvyšuje z 8 na 14 Sk. Platí aj ustanovenie o dodatkovej dovolenke v trvaní 5 dní, avšak termín jej čerpania pre zamestnancov určí ich zamestnávateľ.
         O 10 % sa zvyšujú náhrady zamestnávateľa pri pracovných úrazoch a pri chorobe z povolania. V prípade smrteľného pracovného úrazu sa suma zvyšuje z 200 tisíc na 220 tisíc Sk a pri ťažkom pracovnom úraze zo 100 tisíc na 110 tisíc Sk. Tieto i ďalšie poskytované náhrady sú nad rámec Zákonníka práce.

František Suchanovský