Outplacement – cudzie slovo?

Predstavujeme agentúru Trenkwalder Management Partners

 

Zásadné zmeny v ekonomike Slovenska, ktoré súvisia s prechodom od štátom plánovanej ekonomiky k trhovej ekonomike, sú sprevádzané problémami  a negatívnymi javmi. Jedným z nich, ktorý sa týka predovšetkým veľkých štátnych podnikov zamestnávajúcich tisíce pracovníkov, je znižovanie ich počtu. Pojmy ako sociálna mobilita, trh práce, outplacement boli pre nás Slovákov pred niekoľkými rokmi neznáme.

Súčasný stav príprav reorganizácie a transformácie nášho podniku si vyžaduje pripraviť zamestnancov na zmeny, súvisiace so zavedením novej organizačnej štruktúry a redukovaním počtu zamestnancov. Vedenie podniku sa rozhodlo vyhlásiť verejnú obchodnú súťaž na projekt outplacementu (poradenstva a pomoci uvoľňovaným zamestnancom) s cieľom získať renomovaného partnera so skúsenosťami v tejto oblasti. Z prvého kola, do ktorého sa prihlásilo osem agentúr, postúpili do užšieho výberu štyri poradenské spoločnosti. Jednoznačným víťazom druhého kola výberu sa stala personálno – poradenská spoločnosť Trenkwalder Management Partners Group. Rozsiahle skúsenosti, ktoré táto agentúra získala v outplacemente na slovenskom trhu od roku 1991, ju predurčili stať sa naším partnerom, ktorý môže významným spôsobom pomôcť uvoľňovaným zamestnancom nájsť uplatnenie v zmenenej životnej situácii. V tomto čísle Lesníka vám chceme agentúru Trenkwalder Management Partners Group predstaviť. Na naše otázky odpovedal riaditeľ spoločnosti TMPG Ing. Luboš Sirota.

 

Pán riaditeľ, predstavte nám agentúru Trenkwalder Management Partners Group.

 

Trenkwalder Management Partners Group (TMPG) je lídrom na slovenskom personálnom trhu. Spoločnosť vznikla v roku 2003 kapitálovým vstupom nadnárodného koncernu Trenkwalder Personaldienste AG do skupiny personálno-poradenských spoločností Management Partners Group. Spoločnosť Management Partners Group pôsobí na trhu personálneho poradenstva už od roku 1991 a svojim klientom poskytuje komplexné personálne poradenstvo. Aj po vstupe koncernu Trenkwlader Personaldienste AG v októbri 2003, ktorý je lídrom na rakúskom trhu v oblasti dočasného prideľovania zamestnancov, si spoločnosť zachovala komplexné portfólio a pokrýva všetky oblasti personálneho poradenstva - vyhľadávanie a výbery pracovníkov, posudzovanie a špeciálne projekty (Outplacement, mediácia pracovných sporov, hodnotiace a motivačné systémy atď.), dočasné prideľovanie zamestnancov a správu personálnej a mzdovej agendy, personálne tréningy a poradenstvo,  e-consulting a služby poskytované prostredníctvom internetu.

Spolu pôsobí v spoločnosti takmer 40 zamestnancov.

Naša spoločnosť dlhodobo spolupracuje s veľkými nadnárodnými, ako aj lokálnymi spoločnosťami, ku ktorým patria Allianz – Slovenská poisťovňa, AT&T, Citibank, Česká poisťovňa - Slovensko, Hewlett - Packard Slovakia, Henkel Slovensko, Heineken Slovensko, IBM, Kappa Štúrovo, Konica Minolta Slovakia, Kraft Foods Slovakia, Ľudová banka, Mayer/McCann-Erickson, Panasonic Slovakia, Philip Morris Slovakia, Prvá stavebná sporiteľňa, Siemens Business Services, Slovak International Tabak, Slovak Telecom, Slovenská sporiteľňa, Slovenský plynárenský priemysel, Slovnaft, Sony Slovakia a mnohé ďalšie.

 

 Čo pokladáte za vaše najväčšie doterajšie úspechy?

 

V rámci projektov Outplacement máme bohaté skúsenosti a nebojíme sa povedať, že aj úspechy. Pomocnú ruku uvoľňovaným zamestnancom sme podali už v mnohých spoločnostiach, napríklad v spoločnosti Slovnaft, a. s., sa  už tretí rok staráme o to, aby zamestnanci dokázali preklenúť obdobie zmeny zamestnania a zvýšili svoje šance nájsť si nové uplatnenie.

K Banskej Bystrici je blízky aj región Martin, kde sme poskytli pomoc zamestnancom zatvárajúceho sa pivovaru spoločnosti Heineken Slovensko, a. s. Počas trojmesačnej starostlivosti sme im pomohli naučiť sa, ako si napísať životopis, ako sa správať na pohovoroch u potenciálnych zamestnávateľov, kde a najmä ako si hľadať prácu a takisto sme im poradili možnosti rekvalifikačných kurzov. Naša snaha bola korunovaná úspechom – projekt Outplacement pomohol nájsť si nové zamestnanie veľkému počtu prepusteným zamestnancov, ktorí už dnes opäť pracujú.  

Naše úspechy naozaj pochádzajú z tvrdo nadobudnutých skúseností, ktoré sa snažíme ďalej odovzdávať pri práci s ľuďmi v rôznych regiónoch Slovenska.

 

Aké sú vaše očakávania od realizácie projektu Outplacement pre Lesy SR?

 

Do takýchto projektov netreba ísť s veľkými očakávaniami. Treba sa držať pri zemi. Sú to projekty o ľuďoch a pre ľudí, a o to sú zložitejšie. Sme presvedčení, že vieme mnohým ľuďom pomôcť v ich neľahkej situácii, ale potrebujeme si získať ich dôveru. Od realizácie projektu očakávame zúročenie našich dlhoročných skúseností, veľa práce a veríme, že aj veľa spokojných účastníkov. Hovoriť však o konkrétnych počtoch prezamestnaných pracovníkov by bolo veštením z krištáľovej gule. Chcel by som však všetkých ubezpečiť, že naša spoločnosť urobí pre úspech projektu všetko, čo je v jej silách a že keď príde čas bilancovať, budeme sa môcť pochváliť aj konkrétnymi číslami zamestnancov, ktorým sme pomohli.

 

Ďakujem za rozhovor.

Mgr. Peter Gogola