Michal Ďuriš (40)

herec a moderátor

Prečo máte rád les?

To je asi taká otázka - prečo dýcham? Lebo musím. Les poskytuje človeku takmer kompletnú prvú pomoc. Ticho, teplo, tekutiny, tíšenie bolesti a ten transport mu odpúšťam. Rád za ním prídem. Susedia by sa asi dosť nahnevali, keby ma prišiel navštíviť on. A napokon, les či príroda sa usadili aj v zákonom chránenej slovenčine- vzor dub.

Máte svoje obľúbené miesto na Slovensku?

Mám. Slovenský raj, kam chodievam s priateľmi každý rok, všetky rieky Slovenska, ktoré sú splavné, pretože voda ma vie neuveriteľne upokojiť. Najmä keď som na jej hladine.  Rodná vieska Valaská a jej kopec Lipová, kde je jaskyňa. Hrával som sa tam ako malý chlapec a toto leto príde čas, kedy Lipovú predstavím svojmu synovi. A aby som nezabudol - Kyselica - to je malá dedinka na Gabčíkovskom kanále (vzor dub) , kde premáva kompa smerom do Vojky a späť a kde žijú moji priatelia. Byciklovanie po dunajských ramenách je úchvatné a odporúčam ho každému. A ako dovetok - salaše, kde majú žinčicu. Najmä tú kyslú a studenú.... 

Akým spôsobom najradšej trávite dovolenku?

Ak môžem, vyhľadávam to, čo na Slovensku nenájdem. More. Podľa možností čo najteplejšie a najbohatšie na faunu. Zatiaľ vedie rebríček Červené more. Šnorchlovanie nad koralmi je niečo, čo zanechá v človeku viac než úctu k prírode. Ale tam som bol iba raz. V počte návštev vedie Jadran.