V pravidelnej rubrike Predstavujeme našich partnerov chceme vytvoriť priestor pre komunikáciu s významnými zákazníkmi nášho podniku. Kritérium výberu je predovšetkým korektnosť obchodných vzťahov. V májovom čísle sa predstaví slovami riaditeľa Jána Božíka spoločnosť PRP z Veľkého Krtíša.

Naša firma vznikla v r.1994, v súčasnosti má 2 prevádzky, vo Veľkom Krtíši a v Lučenci. Predmetom našej činnosti je piliarska výroba, spracovanie ihličnatej piliarskej guľatiny. Konečným produktom je stavebné rezivo -  dosky, foršne, laty, vedľajším produktom sú piliny a odrezky. Mesačný objem spílenej guľatiny činí v priemere 7 000m3 čo predstavuje 3,4 – 4000m3 reziva. Výrobky predávame na tuzemské, ale v prevažnej miere na zahraničné trhy. Celkový objem vyvezeného tovaru má vzostupnú tendenciu. Postupným rozširovaním firmy vzrástol aj počet zamestnancov. V súčasnej dobe je vo firme zamestnaných 80 osôb, v  o. z. Lučenec je to ďalších 50 zamestnancov. 

 

Ihličnatú guľatinu nakupujeme od zmluvných partnerov, z ktorých najväčšími sú Lesy SR, š.p., majoritnú časť dodávok realizujeme z odštepného závodu Kriváň. Spolupráca je na dobrej úrovni, napriek tomu, by sme radi privítali zlepšenie najmä vo vzájomnej komunikácii.

 

Za dobu svojej existencie si firma vybudovala  kvalitné dodávateľské vzťahy, stabilitu na trhu a dobré meno, a v tomto smere chceme aj pokračovať.  V budúcnosti plánujeme preinvestovať financie do technológií na spracovanie dreva, a tým aj zvýšiť kvalitu výrobkov.

Čo sa týka nášho  vstupu do EÚ, očakávame najmä rozšírenie trhov, odbúranie administratívy, hladší priebeh vývozu a aj  rýchlejší tok finančných prostriedkov.

Ján Božík

riaditeľ spoločnosti

 

n Železničná 1068, 990 01 Veľký Krtíš, Slovensko

n  tel/fax: +421 47 4830010 n e-mail: prp@prp.sk  n