Workshop „Reštrukturalizácia a transformácia š.p. Lesy SR“

 

Príprava implementácie si vzhľadom na rozsiahlosť plánovaných štrukturálnych zmien vyžaduje dôsledné a podrobné rozpracovanie všetkých krokov a ich načasovania. Topmanažment sa rozhodol vytvoriť akýsi „think tank“, teda zhromaždiť najkvalitnejšie mozgy, a získať tak kvalifikovaný a korektný obraz o pohľade manažérov na problematiku reštrukturalizácie podniku. S mottom „čo je potrebné urobiť, aby bol proces implementácie transformačného projektu úspešný?“ sa v Hoteli Partizán na Táľoch stretli 24. a 25. mája  2004 riaditelia a námestníci zo všetkých odštepných závodov.

Prvý deň workshopu bol zameraný na prezentáciu Transformačného projektu. Potom boli definované témy a účastníci rozdelení do pracovných skupín. Na druhý deň pracovné skupiny ústami svojich „hovorcov“ prezentovali pre jednotlivé obchodné polia navrhované kroky reštrukturalizácie a ich postupnosť. Podľa slov jedného z účastníkov, Ing. Pekaroviča z OZ Čierny Balog, bola tvorivá atmosféra workshopu príznakom výrazného posunu v myslení riadiacich pracovníkov odštepných závodov. „Pamätám si priebeh organizačnej zmeny v roku 1999. Myslím, že všetci, ktorých sa to týka, už pochopili, že teraz sa to deje úplne iným spôsobom. To, že máme príležitosť sa na tomto procese spolupodieľať, je výborné. Vnímame to ako príležitosť zúročiť odborné znalosti a pracovné skúsenosti. Zároveň pociťujeme istú spoluzodpovednosť za výsledok.“

Príprava organizačných zmien si vyžaduje, aby už teraz boli všetky kroky dobre premyslené a presne načasované. Workshop na Táľoch bol úspešný a pre ďalší priebeh transformácie veľmi užitočný.

                                                                                              Peter Gogola

                                                                       referent komunikácie transformačného projektu

                                                                      

Stojíme na počiatku realizačnej fázy

 

Analytickú časť transformačného projektu sme zvládli podľa plánu. Všetkým, ktorí sa podieľali priamo alebo nepriamo na úspešnom zvládnutí tejto časti sa chcem srdečne poďakovať za ich prínos a veľakrát osobné nasadenie nad rámec pracovných povinností. Budem rád, keď budeme takto spolupracovať aj naďalej.

Aj keď jedna práca bola úspešne ukončená, zostáva pred nami ďalšia, veľmi dôležitá časť, realizačná. V nej musíme pripraviť všetko tak, aby mohli ohlasované zmeny k 1.10.2004 úspešne prebehnúť. Rovnako aj táto fáza si vyžaduje nasadenie, húževnatosť a odhodlanie pustiť sa do práce, ktorá bude pre mnohých neopakovateľná a prinesie veľa nového. V minulých dňoch sa rozbehli práce na systémových poliach, ktoré majú zadefinovať systém, metodiku a pripraviť sprevádzajúci model pre všetky vecné polia, ktoré budeme v našej firme rozvíjať. Cieľom vecných polí je vytvorenie predpokladov pre efektívne fungovanie každého poľa vo všetkých aspektoch systémových polí.

Želám si, aby sa nám podarilo zvládnuť stanovené úlohy včas a v kvalite, od ktorej bude záležať rozbeh firmy v novej organizačnej štruktúre.

 

                                                                                 Ing. Slavomír Valný

                                                             vedúci odboru transformačného projektu