Vzhľadom na fakt, že sme sa rozhodli pre osvedčený model letného dvojčísla, v tomto vydaní bude rubrika Aktuálne o transformácii o niečo menej aktuálna, pretože prináša bilanciu za dlhšie časové obdobie.  Obsahuje komentár k udalostiam, ktoré sa udiali za posledné dva mesiace pri príprave reštrukturalizácie a transformácie nášho podniku.

List generálneho riaditeľa zamestnancom

 

            Generálny riaditeľ Lesov SR Ing. Karol Vinš sa rozhodol osloviť osobným listom všetkých zamestnancov.  Na prelome júna a júla bolo rozoslaných 6 200 listov. Distribúcia tak enormného množstva listov bola zaťažkávacou skúškou administratívy a pri balení listov pomáhali aj brigádničky. Tento spôsob komunikácie so zamestnancami nie je na Slovensku veľmi rozšírený a iste sa stretol s rôznorodými reakciami. Je však nepopierateľným faktom, že je prejavom vôle komunikovať, je signálom voči všetkým zamestnancom, že vedeniu podniku záleží na dobrej informovanosti zamestnancov. Je na každom zamestnancovi, či a do akej miery sa stotožní s cieľmi transformácie a prijme ju ako výzvu, alebo bude pasívne čakať, či mu jeho nadriadení ponúknu miesto v rodiacej sa novej organizačnej štruktúre.

 

Stretnutia so zamestnancami

 

            V mesiaci júl sa uskutočnili stretnutia vedenia podniku so zamestnancami všetkých odštepných závodov. Cieľom týchto stretnutí bolo pokiaľ možno čo najväčšiemu počtu zamestnancov prezentovať ciele reštrukturalizácie a transformácie a získať podporu pre uskutočnenie tohto procesu. Generálny riaditeľ  sa rozhodol pre túto formu komunikácie napriek tomu, že toto „turné“ bolo časovo náročné a aj dosť namáhavé. Osobným kontaktom so zamestnancami dal najavo, že názor zamestnancov mu nie je ľahostajný. Tým vyslal jasný a zreteľný signál, že v transformovanej spoločnosti budú mať miesto ľudia, od ktorých sa očakáva vlastný názor - ľudia vzdelaní, skúsení, tvoriví a zároveň charakterní.

            Stretnutia sa uskutočnili v Košiciach, Prešove, Brezne, Rimavskej Sobote, Žiline, Trenčíne, Leviciach, Smoleniciach a v Banskej Bystrici. Z celkového počtu 3 045 THZ sa ich zúčastnilo približne 2 800. Na niektorých stretnutiach (Prešov, Trenčín) neprejavili prítomní zamestnanci záujem klásť otázky a diskutovať. Naopak niektoré stretnutia sa niesli v duchu konštruktívnej a priamej debaty, v ktorej sa kládli otázky „na telo“. Najčastejšie kladené otázky sa týkali načasovania organizačných zmien, kriterii pri personalnom obsadzovani lesnych obvodov, diferencialnej renty, obhospodarovania lesov iných (neštátnych) vlastníkov a zámerov poľovníckej politiky vedenia podniku.

 

Personálny audit

 

V júli sa uskutočnila príprava na uskutočnenie personálnych auditov u odštepných závodov. Riaditelia a personalisti sa zúčastnili školení, na ktorých dostali presné metodické pokyny k uskutočneniu a vyhodnoteniu auditov, ktoré majú poskytnúť presné informácie o kvalitách zamestnancov, o ich profesionálnej spôsobnosti.

Odbor personalistiky generálneho riaditeľstva uskutočnil taktiež audit zamestnancov GR. Po spracovaní získaných údajov vznikne databáza, ktorá bude podkladom pre ucelenú personálnu koncepciu, zahrňujúcu mimo iné aj koncepciu ďalšieho vzdelávania zamestnancov.

 

Pravidelné stretnutia projektového tímu

 

Projekt reštrukturalizácie a transformácie štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky sa v júli tohoto roka dostal do etapy definovania aj tých najmenších podrobností pri riešení reálnych problémov, ktoré súvisia s prípravou realizácie projektu. To si vyžaduje operatívne riadenie a rozhodovanie v reálnom čase. Preto vedenie podniku prijalo rozhodnutie organizovať porady projektového tímu na týždennej báze, vždy v piatok na pôde generálneho riaditeľstva.

Členmi tímu sú vedúci jednotlivých projektových tímov v rámci systémových polí (ekonomicko-finančné riadenie a manažment majetku, informačný a komunikačný systém vrátane MIS, obchodno- logistické a marketingové riadenie, organizačno-procesné riadenie, rozvoj ľudských zdrojov a personálny manažment) i vecných polí (obchod s drevom a logistika dodávok dreva, biomasa, drevárska a stolárska výroba, lesná technika, lesnícka produkcia, semenárstvo a škôlkárstvo, poľovníctvo, turizmus, chov koní, nehnuteľný a hnuteľný majetok a jeho manažment, správa lesného pozemkového fondu). Tí si na stretnutiach odovzdávajú navzájom aktuálne informácie a skúsenosti, kontrolujú si plnenie úloh podľa jednotlivých polí, vychytávajú v diskusiách črtajúce sa problémy a dohodnú sa na ich riešeniach. V prehľadnej a komplexnej tabuľkovej forme majú všetci členovia tímu znalosti o všetkých úlohách a problémoch, ktoré sú už vyriešené, alebo ktoré je potrebné do určitého termínu vyriešiť.

Text a foto: Peter Gogola