Koordinátori projektu Outplacement

 

Spolu s jeseňou prichádza štart transformačného projektu spoločnosti Lesy SR. S transformáciou úzko súvisí aj špeciálne pripravený projekt Outplacement určený všetkým zamestnancov spoločnosti, s ktorými bude nútená rozviazať pracovný pomer. S cieľom uľahčiť každému zamestnancovi túto novú situáciu, veľmi starostlivo pre neho spoločnosť Trenkwalder Management Partners Group pripravila program starostlivosti s názvom Outplacement. O projekte sme Vás už informovali v predchádzajúcich číslach časopisu Lesník. Dnes sa budeme vám chceme predstaviť ľudí, ktorí budú pre uvoľňovaných zamestnancov prvou kontaktnou osobou a budú sa môcť na nich obrátiť – regionálnych koordinátorov projektu Outplacement.

Projekt Outplacement bude prebiehať vo všetkých súčasných odštepných závodoch, každá lokalita má vlastného regionálneho koordinátora. Regionálny koordinátor projektu Outplacement je osoba ktorá má všetky informácie o možnostiach zapojenia sa každého zamestnanca do spomínaného projektu. Koordinátor je oporným bodom, môžete sa naňho obrátiť s Vašimi požiadavkami na zúčastnenie sa projektu alebo jeho jednotlivých častí. Koordinátor je v úzkom kontakte nielen s účastníkmi projektu Outplacement, čiže zamestnancami spoločnosti Lesy SR, ale aj s agentúrou TMPG, ktorá celý projekt zastrešuje. Aktívny prístup koordinátora pre každého účastníka projektu znamená efektívnu pomoc pri hľadaní si nového zamestnania.

Každý koordinátor má pravidelne k dispozícii ponuku voľných pracovných príležitostí v konkrétnom regióne, ktorú s každým zamestnancom podľa záujmu prediskutuje a odporučí mu vhodné pracovné ponuky. Takisto má k dispozícii ponuku možností absolvovania rekvalifikačných kurzov pre lepšie uplatnenie sa na trhu práce.

Práca koordinátora je sledovaná a hodnotená priamo účastníkmi projektu. Každý účastník projektu Outplacement bude mať možnosť vyjadriť svoju spokojnosť či nespokojnosť so svojim regionálnym koordinátorom, a to formou anonymného dotazníka, ktorý vyplní a pošle poštou na generálne riaditeľstvo v Banskej Bystrici.

Pri štarte projektu Outplacement každý uvoľnený zamestnanec dostane brožúrku so všetkými informáciami o projekte Outplacement a možnostiach, ako sa do neho zapojiť spoločne so zoznamom všetkých regionálnych koordinátorov.

Regionálny koordinátor vám bude počas projektu Outplacement k dispozícii každý deň, je len na každom účastníkovi, ako túto podanú pomocnú ruku využije.