Na základe našich doterajších skúseností s projektmi Outplacement vieme predpokladať, že účastníkov zaujímajú najmä praktické informácie a rady súvisiace priamo s hľadaním si práce, s prípravou a absolvovaním pohovorov, preto vám prinášame zopár užitočných praktických rád.

Samozrejme, informácie o tom, ako si správne napísať životopis a sprievodný list si okrem iného budete mať možnosť aj prakticky osvojiť na tréningovom programe „Šanca“, kde sa vám bude venovať konzultant spoločnosti TMPG a spoločne s vami vám pomôže dôležité dokumenty napísať priamo na tréningu.

Ako sme vás už informovali v predchádzajúcom čísle časopisu, regionálny koordinátor projektu Outplacement je osoba, ktorá má všetky informácie o možnostiach zapojenia sa každého zamestnanca do projektu a môžete sa na neho obrátiť s Vašimi požiadavkami na absolvovanie projektu a jeho jednotlivých častí, napr. tréningu „Šanca“. Aktívny prístup koordinátora pre každého účastníka projektu znamená efektívnu pomoc pri hľadaní si nového zamestnania.

Každý koordinátor má pravidelne k dispozícii ponuku voľných pracovných príležitostí v konkrétnom regióne, ktorú s každým zamestnancom podľa záujmu prediskutuje a odporučí mu vhodné pracovné ponuky. Takisto má k dispozícii ponuku možností absolvovania rekvalifikačných kurzov pre lepšie uplatnenie sa na trhu práce.

Na hľadanie si nového zamestnania sa treba dôkladne pripraviť. Skôr ako začnete s hľadaním voľných pracovných ponúk, pripravte si nasledovné dokumenty:

 

1. Životopis

 

Životopis alebo Curriculum Vitae (skratka CV) je v súčasnej modernej dobe odlišný od toho, čo nás učili písať v škole. Nie je to súvislý text, skôr štruktúrované informácie o uchádzačovi o prácu. Každý dobre napísaný životopis musí obsahovať nasledovné údaje:

2. Sprievodný list

Sprievodným listom preukazujete záujem o konkrétnu pracovnú pozíciu. V liste je potrebné uviesť o akú pozíciu máte záujem, prečo sa zaujímate o danú prácu, krátku informáciu o vašej praxi, informácie o silných stránkach a prednostiach. Sprievodný list by mal pôsobiť veľmi presvedčujúco a zaujať budúceho zamestnávateľa.

Aj keď sa zapojíte do projektu Outplacement, kde sa vám snažíme pomôcť nájsť si prácu, musíte byť v hľadaní práce aktívni aj sami. Existuje veľa spôsobov ako si hľadať nové zamestnanie. V zásade sú dva základné spôsoby: prejavenie záujmu o inzerované voľné miesto alebo tzv. slepé uchádzanie, pri ktorom zašlete žiadosť a životopis bez toho, aby ste vedeli, či daná firma v súčasnosti hľadá nových ľudí. Obidva tieto spôsoby sú správne a rovnocenné.

Kde hľadať voľné pracovné miesta?

 

1.    Spýtajte sa svojej rodiny, príbuzných a známych, je to najúčinnejší spôsob nájdenia si novej práce!

2.    Pravidelne sledujte inzeráty o voľných pracovných miestach v celoslovenských a regionálnych novinách

3.    Kontaktujte personálne agentúry a zaregistrujte sa do ich databáz

4.    Sledujte médiá – rádio a televíziu, mieste burzy práce, relácie o trhu a podnikateľoch

5.    Ak ste skúsený, skúste hľadať inzeráty na internete. Ak ste sa s internetom ešte nestretli, obráťte sa na regionálneho koordinátora!

6.    Vytipujte si firmy vo vašom okolí a zašlite im životopis so sprievodným listom „naslepo“

7.    Sledujte voľné miesta na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny

8.    Sami si podajte inzerát v regionálnych novinách

9.    Pravidelne kontaktujte svojho regionálneho koordinátora, ktorý má neustále zoznam voľných pracovných miest v regióne

10.  Porozmýšľajte, či ste ochotní za prácou cestovať do iného regiónu

Vaša snaha bude skôr alebo neskôr korunovaná úspechom a vy sa budete tešiť z nového pracovného miesta.