Novoročný príhovor

 

 

 

Vážené kolegyne a kolegovia!

 

 

Začiatok nového roka býva vždy dôvodom na bilancie i predsavzatia. Rok, ktorý máme za sebou, rozhodne nebol ľahký. Tvrdá a poctivá práca na príprave zmien v našom podniku priniesla konkrétne výsledky v zlepšení hospodárenia, ale nepriazeň politikov nám neumožnila uskutočniť plánované zmeny v plnom rozsahu. Dnes sa nám javí schodnejšou cesta evolúcie, cesta postupného zavádzania zmien. Verím, že v novom roku budeme v tomto trende pokračovať – máme na to dostatok odhodlania i dobrej vôle. Ľudský potenciál, ktorý má náš podnik vo svojich zamestnancoch, je prísľubom smerovania k úspešnej, modernej spoločnosti, ktorá bude synonymom dobrého hospodára.

Rok 2005 nám prináša nemalé množstvo náročných úloh. Likvidácia veternej kalamity z novembra minulého roku si vyžiada veľké úsilie, kým budeme môcť hrdo ohlásiť, že situáciu sme zvládli. Vnímam túto situáciu ako skúšku, v ktorej obstojíme. Vytvorili sme pre to všetky predpoklady. Ale kalamita je len jednou z úloh. Čakajú nás veľké výzvy. Sľubne sa začína rozbiehať projekt Biomasa. Plánujeme investovať do novej špeciálnej techniky, do dopravných prostriedkov, do informačného systému. Lesník tretieho tisícročia potrebuje pre svoju prácu primerané technické vybavenie. Nastávajúci rok bude v tomto smere prelomovým.

Chcem touto cestou vysloviť vďaku Vám všetkým, ktorí každodennou prácou vytvárate hodnoty pre náš podnik i pre celú spoločnosť. Zároveň ďakujem aj naším rodinným príslušníkom za porozumenie a podporu, za rodinné zázemie, ktoré tak veľmi potrebujeme. Verím, že po uskutočnení zmien v našom podniku sa budeme môcť naším najbližším venovať oveľa viac, než tomu bolo v uplynulom roku.

Všetkým Vám do nového roku vinšujem pevné zdravie, veľa chuti do práce a šťastie v osobnom i pracovnom živote.

 

Ing. Karol Vinš

generálny riaditeľ LSR š.p.