Ing. Karol VOLENTIER, Odbor riadenia ľudských zdrojov

 

S pojmom Outplacement sa na stránkach nášho časopisu stretávame od marcového vydania pravidelne v každom čísle. Najčastejšie sme používali rubriku „Poradňa“, kde sme, či už samostatne, alebo v spolupráci so zmluvnou firmou Trenkwalder Management Partners Group (TMPG) predstavili projekt ako celok, popisovali jeho jednotlivé moduly a podrobne rozviedli jeho výhody pre uvoľňovaných zamestnancov. V priebehu uplynulého obdobia sa projekt stal súčasťou podnikovej kultúry, čím naša organizácia deklarovala nadštandardnú starostlivosť nielen o svojich súčasných zamestnancov, ale aj o bývalých pracovníkov, ktorí ukončili pracovný vzťah s naším podnikom.

Projekt bol pôvodne nastavený na pripravovanú zmenu organizačnej štruktúry, ktorá mala byť realizovaná v termíne od 1. októbra 2004 a predpokladom ktorej bolo rozsiahlejšie znižovanie stavu zamestnancov. Spomalenie uvedeného procesu ovplyvnilo realizáciu najmä skupinových aktivít, akými sú napríklad školiace a tréningové moduly „Šanca“ a „Podnikateľské minimum“. Preto bolo nevyhnutné pristúpiť k ďalším rokovaniam s dodávateľskou organizáciou, najmä z titulu zabezpečenia daných aktivít aj pre menšie skupiny prihlásených, ako bolo pôvodne dohodnuté.

Že sme si zvolili správneho partnera potvrdzuje aj skutočnosť, že pri komunikácii dojednaných podmienok sme u firmy TMPG vždy nachádzali porozumenie a ochotu k zabezpečeniu všetkých požiadaviek deklarovaných v prihláškach uvoľňovaných zamestnancov. Za uvedený prístup chceme týmto poďakovať hlavne riaditeľovi spoločnosti TMPG Ing. Sirotovi, ale aj konzultantkám projektu Mgr. Golskej a Mgr. Kekeňákovej.

Projekt zatiaľ nebol uplatnený celoplošne u všetkých odštepných závodov (OZ), ale bol vo väčšej, či menšej miere realizovaný u OZ, u ktorých v uvedenom období dochádzalo k uvoľňovaniu zamestnancov z titulu nadbytočnosti. Ako už bolo uvedené v predchádzajúcich článkoch na stránkach nášho časopisu, prihlášky do projektu sú dobrovoľné a záleží od pochopenia a ochoty uvoľňovaných zamestnancov, či títo prejavia záujem o poskytnutie takejto starostlivosti, alebo sa pri hľadaní svojho nového uplatnenia spoľahnú na vlastné sily.

Významnú úlohu pri zapájaní do služieb outplacementu však zohrali a aj v budúcnosti budú zohrávať najmä regionálni koordinátori – personalisti OZ, ktorí svojím prístupom sprostredkovali všetky dostupné informácie a pomohli uvoľňovaným zamestnancom zorientovať sa v ponúkaných službách. Spoluprácu s regionálnymi koordinátormi hodnotia pozitívne aj zástupcovia TMPG. Koordinátori sa k tejto novej pracovnej úlohe postavili profesionálne a najmä aktívne. Flexibilne reagovali na novovzniknuté požiadavky. Mnohé situácie boli náročné na zvládnutie hlavne po emocionálnej stránke, no tento fakt nijako neovplyvnil aktivity súvisiace s projektom. Ich snahou bolo a je, byť nápomocný aj v kontakte s uvoľňovanými pracovníkmi. Je potrebné vyzdvihnúť ochotu a schopnosť koordinátorov spolupracovať a koordinovať tréningové aktivity aj s inými OZ, aby tieto mohli byť realizované čo najefektívnejšie.  Aj účastníci projektu podľa našich informácií ocenili pomoc regionálnych koordinátorov.

Pozitívne možno hodnotiť hlavne činnosť regionálnych koordinátorov Milana Kasára z OZ Kriváň a Igora Pertziána s OZ Krupina, ktorí svojím osobným prístupom ku každému uvoľňovanému zamestnancovi v plnej miere zabezpečili využitie ponúkaných služieb a zapojili do projektu maximálny počet uvoľnených zamestnancov.

Z pracovníkov ústredia sa komunikácie s uvoľňovanými priamo na pôde OZ osobne zúčastňovali RNDr. Rusko a Ing. Volentier.

V roku 2004 boli v rámci projektu uskutočnené nasledovné aktivity:

V priebehu roku sa do projektu prihlásilo 134 uvoľnených zamestnancov cieľovej skupiny Lesní robotníci I.,  Lesní robotníci II. a administratívni zamestnanci. Prostredníctvom e-mailu boli koordinátorom OZ jedenkrát týždenne zasielané zoznamy odporúčaných aktívnych ponúk práce a rekvalifikačných kurzov.

Na základe záujmu účastníkov sa uskutočnil tréningový program Šanca a Podnikateľské minimum I. v uvedených odštepných závodoch:

 

 

Starostlivosť v rámci projektu sa v priebehu decembra skončila pre 36 účastníkov cieľovej skupiny Lesných robotníkov I., ktorí boli prihlásení do projektu v mesiaci október. Na začiatku roka 2005 je plánovaný tréningový program v OZ Levice a OZ Košice.

V nasledujúcej tabuľke je uvedený prehľad počtov uvoľňovaných zamestnancov prihlásených do jednotlivých modulov podľa odštepných závodov.

 

 

Druhá tabuľka rozlišuje počty účastníkov podľa ich zaradenia do jednotlivých kategórií:

 

 

V projekte Outplacement chceme aj v roku 2005 využiť všetky možnosti poskytnutia pomoci zamestnancom, ktorí budú uvoľnení z našej organizácie, pri hľadaní svojho ďalšieho profesionálneho uplatnenia.