Banskobystrickí taxátori

sa opäť stretli

Ing. Július BURKOVSKÝ a Ing. Milan LICHÝ

Darmo, hospodárska úprava lesov je jednou z kráľovských disciplín našej profesie. Kto z nás, pracovníkov prevádzky, aspoň občas nepocítil obdiv nad zložitosťou a zodpovednosťou práce zariaďovateľov našich lesov ? Sme preto v redakcii Lesníka radi, že aj uverejnenie nasledovnej správy nám umožňuje pripomenúť, že si v Lesoch SR prácu taxátorov úprimne vážime...

 

Po uplynutí jedného roku sa 11.12.2004 znova stretli taxátori, špecialisti a zástupcovia „Obce figurantskej“ bývalého banskobystrického pracoviska zvolenskej pobočky Lesoprojektu. Pripomeňme si, že na tomto pracovisku počas jeho tridsaťročnej existencie v rokoch 1962 až 1992 sa vystriedala takmer stovka pracovníkov. Prednosťou tohto pracoviska bol vždy veľmi súdržný kolektív.

Na stretnutí sa zúčastnilo sedemnásť bývalých pracovníkov spomenutého pracoviska čo je síce menej ako vlani, ale táto nižšia účasť nijako neubrala na srdečnosti a milej atmosfére podujatia. Najstaršiu generáciu taxátorov tohoto pracoviska na stretnutí reprezentovali Ing. Milan Blaško st., Ing. Július Burkovský, Ing. Otto Štroffek a Ing. Milan Šegúl. Okrem organizátorov stretnutia, ktorými boli Ing. Milan Lichý, Ing. Jozef Sásik a Ing. Rastislav Šimek, ešte na Lesoprojekte pracujú Ing. Peter Chorvát, Július Cígler, Ing. Zdeno Ivan, Ing. Ján Kučera, Ing. Vladimír Berstling a Ing. Ján Zemko. Niektorí z bývalých pracovníkov tohto pracoviska pôsobia na rôznych iných lesníckych i nelesníckych postoch, ďalší sú v dôchodku a dvanásti už žiaľ nie sú medzi nami.

V príjemnom prostredí Espressa Júlia nebolo núdze o dobrú náladu, bol priestor na vzájomnú výmenu aktuálnych informácií, ako aj na ďalšie oživovanie úsmevných príhod z taxačnej praxe. Účastníci podujatia sa zhodli na užitočnosti takéhoto spomienkového stretnutia aj v budúcnosti a vyslovili organizátorom srdečné poďakovanie.