Etický kódex

LESOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY š.p.

 

AKO PREJAV NOVEJ

PODNIKOVEJ KULTÚRY

(...na ceste do dobrej a slušnej spoločnosti)

 

Namiesto obligátneho úvodu a teoretizovania by som rád uviedol niekoľko zaujímavých príkladov z praxe:

Príklad č. 1

V spoločnosti PTC Aerospace v Kalifornii musia fajčiari písomne potvrdiť, že fajčia a platiť o 10 dolárov medsačne viac vyššie poistenie ako ich kolegovia – nefajčiari. Manažéri spoločnosti zdôrazňujú, že tento postup je odmenený zvýšenou produktivitou práce a zníženou práceneschopnosťou zamestnancov. Kritici to však považujú za porušovanie súkromia. Odhliadnuc od toho, súdy zastávajú názor, že postupu, ktorý má za následok ochranu zdravia je potrebné dať prednosť pred záujmom fajčiarov.

Príklad č. 2

          V roku 1987 musela firma K-mart vyplatiť 3,2 miliónov dolárov ako odškodné za jeden jediný prípad sexuálneho obťažovania. Podľa rozhodnutia Najvyššieho súdu Spojených štátov je zamestnávateľ plne zodpovedný za to, ak nezabráni vytvoreniu “nepriateľského prostredia” medzi zamestnancami.

Príklad č. 3

Spoločnosť Hewlett-Packard vo svojej “Politike otvorených dverí” uvádza, že je právom každého zamestnanca obrátiť sa so svojimi podnetmi (obzvlášť pokiaľ sa jedná o etické otázky) na manažéra vo vyššej funkcii. Akékoľvek pokusy mu v tom zabrániť, alebo ho zastrašovať sú v rozpore s prístupom spoločnosti a budú podľa toho aj posudzované.

Áno, može tu vyvstať otázka – prečo uvádzam príklady z iných krajín, keď naša slovenská a zvlášť lesnícka realita je odlišná. Možno zaujímavejšia by však bola iná otázka: “Ako vníma slovenského lesníka a štátny podnik Lesy SR verejnosť, obchodní partneri a nárokové skupiny? A ako tento podnik vnímajú jeho vlastní zamestnanci?”

Na prvú otázku je možné odpovedať tým, že to nie je vec “iných krajín”, ale otázka istej podnikovej kultúry, istého prístupu ku svojim obchodným partnerom a zamestnancom. Odpoveď na tie ďalšie dve otázky je už zložitejšia a najmä rôznorodejšia. Spojivkom medzi týmito otázkami je však problematika etiky, etického správania podniku ako celku a jeho zamestnancov.

Prvým februárovým dňom tohto roku vstúpil v našom podniku do platnosti dokument, ktorého význam a váhu si mnohí doposiaľ možno nevedeli predstaviť. Týmto dokumentom je nový Etický kódex Lesov SR, š. p. Zámerne som použil slovko “nový”, pretože pri pohľade do histórie, slovenské lesníctvo už od čias Márie Terézie sprevádzajú rôzne pravidlá a princípy, ktoré v sebe nesú aj prvky, či normy korektného a etického správania sa. A posledný - donedávna platný kódex zamestnanca štátneho podniku bol prijatý v roku 2001. Súčasný – už platný - etický kódex je však úplne novým dokumentom. Pri jeho tvorbe sme sa nechali inšpirovať renomovanými spoločnosťami v oblasti priemyslu, obchodu, ale aj bankovníctva, tak v rámci Slovenska, ako aj v globálnom priestore. Avšak rozhodujúcim faktom je skutočnosť, že etický kódex Lesov SR nie je kópiou iných etických kódexov, nie je žiadnou napodobeninou. Práve naopak, etický kódex Lesov SR je filozoficky, myšlienkovo a textovo našim originálnym dokumentom, ktorý na jednej strane vychádza z tzv. „najlepšej praxe” špičkových spoločností, avšak do značnej miery zohľadňuje aj špecifiká slovenského lesníctva s jeho stáročnou históriou, s jeho charakteristickými črtami – istým konzervativizmom a tradicionalizmom. Okrem toho, v porovnaní s etickými kódexami niektorých slovenských spoločností, do ktorých kapitálovo vstúpil zahraničný investor, je tu jeden významný rozdiel. Etický kódex Lesov SR je dokument, na tvorbe ktorého sa podieľali naši vlastní ľudia – nielen samotný úzky projektový tím, ale mnohí ďalší zamestnanci, ktorí v rámci širokého pripomienkovacieho konania vzniesli množstvo doplnkov, pripomienok, ktoré boli zohľadnené. Inak povedané, etický kódex nebol pripravovaný v akomsi “sterilnom prostredí” generálneho riaditeľstva, ale naopak, do jeho tvorby bolo od začiatku angažovaných množstvo našich zamestnancov z odštepných závodov.

Čo vlastne Etický kódex predstavuje? Tento dokument je jednotným štandardom pravidiel a noriem správania sa štátneho podniku Lesy SR a jeho zamestnancov vo vnútri organizácie a vo vzťahu k externému prostrediu. Stáva sa jedným zo základných dokumentov štátneho podniku, vzťahuje sa na všetkých jeho zamestnancov a rovnako aj na ďalšie fyzické osoby, ktoré konajú v mene Lesov SR. Inak povedané, Etický kódex je istým “zhmotnením” predstavy nášho podniku o vyššej transparentnosti, čitateľnosti a priehľadnosti vzťahov, ktoré Lesy SR majú a budujú s okolitým prostredím, ale aj vo vnútri podniku.

Ako teda vznikal Etický kódex nášho podniku?

Iniciatívu uplatňovania etického kódexu do značnej miery odštartovala pozícia, v akej sa Lesy SR nachádzajú z hľadiska vnímania odbornou i laickou verejnosťou. Ak by sme sa porovnali s renomovanými spoločnosťami svetového formátu, vidíme na základe prieskumov, že prestíž lesníckej profesie a podniku ako takého, bola donedávna pomerne nízka. Spôsob ako dosiahnuť v tomto zmenu vnímania je správať sa nanajvýš korektne. Dali sme si tú prácu a porovnali sme sa s niekoľkými takýmito spoločnosťami doma a vo svete a hľadali odpoveď, v čom je rozdiel vo vnímaní ich a nás, aké sú u nich a u nás vyznávané hodnoty. Okrem iného, aj na základe výsledkov tohto porovnania sme prišli k záveru, že etický kódex je veľmi dôležitý a je dôležité ho prijať ako jeden z krokov do tzv. “lepšej spoločnosti”.

Vízia vedenia podniku o potrebe vytvorenia a prijatia Etického kódexu bola transformovaná do konkrétneho rozhodnutia o realizácii „Projektu Etický kódex Lesov SR, š. p.“v júni 2004. Nasledovalo zostavenie pracovného tímu (júl 2004) a príprava samotného textu etického kódexu, ktorá trvala od júla do novembra 2004. Mimoriadne dôležité bolo v tejto súvislosti pracovné stretnutie – workshop - k Etickému kódexu a podnikovej kultúre Lesov SR, š. p. v účelovom zariadení Antonstál v novembri 2004. Toto stretnutie vytvorilo platformu pre prvé predstavenie textu etického kódexu, jeho analýzu a pripomienkovanie vybranými mienkotvornými autoritami podniku z rôznych odštepných závodov a úrovní riadenia. Cieľom pracovného stretnutia bola ďalej diskusia k jednotlivým ustanoveniam Etického kódexu a princípom podnikovej kultúry Lesov SR, š. p. a samozrejme veľmi dôležitý bol brainstorming za účelom dopracovania vybraných pasáží kódexu.

Po vyhodnotení uvedených analýz bol návrh textu Etického kódexu zverejnený na pripomienkovacie konanie zamestnancom podniku, za účelom získania ďalších názorov, návrhov, ako s cieľom zohľadnenia nášho – lesníckeho pohľadu na problematiku etiky a etického konania. Návrh Etického kódexu bol zverejnený v priebehu novembra a decembra 2004 v prílohe časopisu Lesník, elektronickou poštou, prostredníctvom podnikového Intranetu a na nástenke na generálnom riaditeľstve. Výsledkom bolo takmer 60 akceptovaných pripomienok.

Dlho sme uvažovali nad filozofiou implementácie podobných dokumentov v iných podnikoch a snažili sme sa vyvarovať niektorých chýb, ktoré mali za následok podstatne nižšiu akceptáciu Etického kódexu zo strany zamestnancov. Tá naša filozofia implementácie nespočíva v jednoduchom odovzdaní Etického kódexu zamestnancom „oproti podpisu“ a vyžadovaní jeho dodržiavania... Práve naopak – realizovali sme a aj realizujeme rozsiahlu vysvetľovaciu kampaň, hovoríme o problémových bodoch, diskutujeme a zároveň počúvame našich ľudí – ich názor nás zaujíma. Aj preto bola v tejto súvislosti veľmi dôležitá séria interných seminárov pre všetkých riaditeľov odštepných závodov, ich námestníkov a vedúcich lesných správ, ako aj vedúcich odborov generálneho riaditeľstva o princípoch, ustanoveniach a aplikácii Etického kódexu, ktoré boli v Košiciach, Palárikove, Žiline, a nakoniec v Banskej Bystrici v januári tohto roku.

Vyvrcholením celého projektu tvroby a prijatia Etického kódexu bola oficiálna celoslovenská prezentácia Etického kódexu Lesov SR, š. p. za účasti ministra pôdohospodárstva, predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja, prednostu Krajského úradu v Banskej Bystrici, verejného ochrancu ľudských práv - ombudsmana, významných obchodných partnerov, mimovládnych organizácií, nárokových skupín, médií a ďalších pozvaných hostí, ktorá sa uskutočnila 3. februára 2005 v  priestoroch Hotela Kaskády v Sielnici pri Banskej Bystrici. V rámci uvedenej prezentácie bol prítomným hosťom zo strany generálneho riaditeľa Lesov SR, Ing. Karola Vinša predstavený nielen samotný Etický kódex, ale aj naša vízia o jeho dôležitosti a proces jeho tvorby.

Týmto sa samozrejme proces implementácie nášho Etického kódexu nekončí. Odhliadnuc od činnosti Etickej rady Lesov SR, ktorá už rieši prvé podania o porušovaní Etického kódexu prostredníctvom etickej “horúcej linky”, chceme naďalej diskutovať o etike a o etickom konaní. Našim zámerom je získavanie spätnej väzby o uplatňovaní Etického kódexu zo strany zamestnancov, budeme realizovať prieskum názorov vedúcich osobností firmy a odborníkov zodpovedných za zavedenie kódexu a pochopiteľne aj prieskum spokojnosti zamestnancov podniku na určenie toho, či je kódex správne uplatňovaný a či má pozitívny vplyv.

Na záver by som rád zopakoval našu spoločnú víziu, ktorou je také nastavenie pravidiel etického správania sa nášho podniku a našich zamestnancov, také nastavenie podnikovej kultúry ako je to obvyklé v dobre a múdro spravovaných spoločnostiach v celom modernom svete.

RNDr. Ivan RUSKO

Vedúci odboru riadenia ľudských zdrojov