Outplacement pre Lesy SR, š.p. v roku 2005

Miloš GOČIK

Projekt Outplacement pre Lesy SR, š.p. pokračuje svoju nastúpenú cestu aj v roku 2005. Podobne ako v minulom roku aj v tomto roku Lesy SR, š.p. so spolupracujúcou organizáciou Trenkwalder Management Partners podávajú pomocnú roku zamestnancom, ktorí v rámci prebiehajúcich organizačných zmien v podniku musia byť zo zamestnania uvoľnení.

Už aj v priebehu prvých troch mesiacov tohto roku bola uvoľňovaným zamestnancom poskytnutá starostlivosť, ktorá by im mala výrazne pomôcť pri zvládaní problémov nezamestnanosti a pri hľadaní nového uplatnenia. Personalisti odštepných závodov - regionálny koordinátori Outplacementu sa tak zhosťujú neľahkej úlohy: motivovať ľudí, aby nestrácali nádej, naopak získali odvahu nastúpiť v pracovnej oblasti svojho života novú cestu. Mnohí ľudia reagujú na ponuku projektu opatrne, rezervovane, niekedy až odmietavo. Naopak iní sa rozumne snažia z tejto šance vyťažiť, čo najviac. Všetky naše skúsenosti z doterajšej práce sa v tomto roku budeme snažiť využiť na to, aby sme projekt ešte viac priblížili a zdostupnili ľuďom, pre ktorých je učený.

V roku 2005 nás čaká v rámci projektu Outplacement niekoľko organizačných mien.

Jednou z nich je zmena na pozícii koordinátora projektu za spoločnosť Trenkwalder Management Partners. Od marca sa ním stal Mgr. Miloš Gočik. Tu je jeho krátky profil:

Mgr. Miloš Gočik

v roku 2003 absolvoval Filozofickú fakultu Prešovskej Univerzity v Prešove – odbor psychológia

prax v oblasti klinickej a poradenskej psychológie, psychodiagnostiky, telefonického poradenstva

prax v manažovaní projektov mimovládnych organizácií

momentálne pracuje v spoločnosti Trenkwalder Management Partners ako Consultant

Pripravujú sa aj malé zmeny v organizácii projektu.

V najbližšom období by sa malo zorganizovať stretnutie regionálnych koordinátorov, na ktorom sa budú prezentovať spôsoby a možnosti ako urobiť projekt ešte príťažlivejší a dostupnejší pre uvoľňovaných zamestnancov.