Úspešný projekt podniku LESY SR,

š.p. v oblasti riadenia ľudských zdrojov

Ivan RUSKO

V dňoch 15. – 16. marca 2005 sa v kongresovej sále hotela Holiday Inn v Bratislave uskutočnil 11. ročník najväčšej odbornej konferencie na Slovensku zameranej na oblasť riadenia ľudských zdrojov pod názvom „Nové trendy v personálnom manažmente 2005“. Usporiadateľom a odborným garantom konferencie bola medzinárodná spoločnosť Trenkwalder Management Partners, s. r. o., Bratislava a záštitu nad týmto podujatím prevzal podpredseda vlády SR Ivan Mikloš.

RNDr. Ivan Rusko

Súčasťou konferencie bol už 5. ročník súťaže HR Oscar. Išlo o špeciálnu prezentáciu projektov z oblasti riadenia ľudských zdrojov, nominovaných na udelenie Ceny za najlepší projekt v oblasti HR na Slovensku za rok 2004. Poslaním tejto súťaže je ocenenie najlepších projektov v oblasti rozvoja a riadenia ľudských zdrojov, ktoré výrazne prispeli k rozvoju svojho podniku.

Lesy SR, š. p. prihlásili do tejto prestížnej súťaže projekt s názvom“ „Etický kódex ako prejav novej podnikovej kultúry štátneho podniku Lesy SR“, na ktorého tvorbe sa podieľali autori Ing. Ivana Špiláková, RNDr. Ivan Rusko a Ing. Slavomír Valný. Z jedenástich prihlásených projektov boli do finálovej skupiny nominované štyri najkvalitnejšie a medzi nimi aj uvedený projekt Lesov SR, š. p. Napriek tomu, že sa projektu v mimoriadne vyrovnanej konkurencii nepodarilo ocenenie HR Oscar získať, fakt, že bol nominovaný do najužšieho výberu je významným signálom, že v oblasti riadenia ľudských zdrojov a prístupu k zamestnancom sa LESY SR, š. p. dostávajú na úroveň renomovaných spoločností európskeho formátu, čo potvrdzujú početné reakcie mnohých účastníkov konferencie.

Za všetky by som rád citoval jeden:

„Rád by som vám zablahoželal k vašej prezentácii. Je mi naozaj ľúto, že ste sa s ňou neumiestnili na prvom mieste. Ocenil by som, keby ste mi poskytli aspoň časť Vašej prezentácie a Etického kódexu v angličtine.

Verím, že slovenské firmy majú tiež dobré výsledky. Vaša spoločnosť je toho veľmi dobrým príkladom.“

András Mezőközy

Pozn. Pán András Mezőközy je HR manažér jednej z najväčších farmaceutických spoločností v Európe Sanofi-Aventis.