Poďakovanie od výhercu vedomostnej súťaže Rádiovíkendu

Najdôležitejší je človek prvého kontaktu

Lucia HANKOVÁ

Ľudia sa radi zaoberajú tým, čo je zlé a nesprávne... O to viac nás potešil v poradí už druhý ďakovný list plný chvály na adresu tých, ktorí sa starajú o podnikové chaty. Prvé poďakovanie za výherný pobyt sme dostali od Dr. Eleny Faškovej a patrilo chate Anderlová na OZ Čierny Balog. Spomínaný druhý ďakovný list napísal Adrian Stloukal, ktorý vyhral v pravidelnej vedomostnej súťaži Rádiovíkendu Slovenského rozhlasu víkendový pobyt pre dve osoby na chate Rybná na OZ Žilina. Citujem: „Prostredie, v ktorom sa chata nachádza, ako aj samotná chata nás milo prekvapila. Privítal nás správca chaty, ktorý nás kráľovsky ubytoval a počas pobytu sa o nás staral, za čo sme mu vďační. Našim pobytom v Rajeckej Lesnej sa ešte viac prehĺbil záujem o lesy a zmenil náš pohľad na prácu lesníkov, ktorých práca v teréne je náročná. Ďalší rodinný výlet určite bude do Lesníckeho skanzenu pri Čiernom Balogu, aby sme si urobili ucelený obraz o práci s lesom“.

Tento list názorne poukazuje na to, že najdôležitejším človekom je práve lesník alebo v tomto prípade správca chaty. On je možno papierovo posledný v hierarchii nášho podniku a súčasne je v teréne prvý, ktorý najčastejšie prichádza do kontaktu s bežným obyvateľstvom. Práve on má tú možnosť ovplyvniť názory širokej laickej verejnosti na štátny podnik LESY SR a preto je mimoriadne dôležitý. Ak zlyháva on, zlyhali sme všetci a márna je snaha generálneho riaditeľstva, odštepného závodu alebo lesnej správy.

Za chatu Rybná zodpovedá správca ubytovacieho zariadenia - odborný lesný hospodár Miroslav Rybárik, ml. Patrí mu vďaka nielen za zabezpečenie príjemného pobytu pre výhercu, ale aj za šírenie dobrého mena štátneho podniku LESY SR a objasnenie základných princípov lesníctva vôbec. Našťastie sú medzi nami ľudia, ktorí svoju prácu robia s chuťou a láskou.

 

Chata Rybná