Predaj prebytočného majetku

S Ing. Slávkou Sisíkovou o problematike prebytočného majetku š.p. LESY SR

Predaje narážajú na prekážky

Jozef MARKO

 

Štandardnou súčasťou reštrukturalizačného procesu akejkoľvek firmy či podniku je odpredaj prebytočného majetku. Aj preto bývalé vedenie š.p. LESY SR už v roku 2004 zadefinovalo ako jednu z priorít projektu transformácie a reštrukturalizácie zvládnutie tejto agendy. Od začiatku však bolo jasné, že pôjde o poriadne veľké sústo, čo dokumentujú nasledujúce údaje. Hodnota tohto majetku totiž bola v tom čase odhadovaná v celkovej zostatkovej cene účtovnej, prevyšujúcej 600 miliónov korún. Zároveň bolo identifikovaných vyše 1800 položiek nehnuteľného prebytočného majetku a 1300 položiek hnuteľného prebytočného majetku. Čas ukázal, že predaj prebytočného majetku je z viacerých dôvodov mimoriadne komplikovaným procesom, ktorý nepostupuje podľa pôvodných predstáv kompetentných pracovníkov ani na generálnom riaditeľstve (GR), ani na ústrediach odštepných závodov (OZ) a ani záujemcov o jeho kúpu.

Ing. Slávka Sisíková

O prekážkach, na ktoré naráža proces predaja prebytočného majetku, sme hovorili s Ing. Slávkou SISÍKOVOU, vedúcou Odboru správy majetku a majetkových vzťahov na GR š.p. LESY SR, ktorá nám na úvod povedala:

Prebytočný majetok je osobitne živou agendou. Toto označenie prebytočný môže získať majetok napr. rozhodnutím štátnej správy (napr. reštitúcia, súdny spor). Ďalej napríklad rozhodnutím vedenia v prípade, že tento majetok vytvára značné prevádzkové náklady a jeho prevádzka je neekonomická, ak neplní účel, na ktorý je určený atď.

Prebytočnosť pritom môže byť dočasná alebo trvalá. Ak zvažujeme využitie majetku v budúcnosti a majetok nie je opotrebovaný morálne a technicky do takej miery, že by nemohol zabezpečovať účel, na ktorý bol zo zákona určený – potom hovoríme o dočasnej prebytočnosti. Spravidla takýto majetok pokrývame inštitútom nájmu.

Trvale prebytočný majetok je špecifikovaný v zozname prebytočného majetku a odpredávaný v súlade s platnou legislatívou až po odblokovaní jeho odpredaja Ministerstvom pôdohospodárstva SR, čo predstavuje udelenie súhlasu. Inými slovami len ministerstvo pôdohospodárstva môže povoliť odpredaj prebytočného majetku. Celý priebeh žiadosti na odpredaj prebytočného majetku je zachytený v schéme na obrázku č. 1.

 

Pre úplnosť treba povedať, že odbor správy majetku a majetkových vzťahov zabezpečuje nakladanie s prebytočným majetkom aj inštitútmi nájmu, zámeny, kúpy a výpožičky.

 

Pestrý zoznam prebytočného majetku

O aký hnuteľný a nehnuteľný prebytočný majetok š.p. LESY SR vlastne ide?

- Zoznam tohto majetku je skutočne pestrý. Do nehnuteľného prebytočného majetku patria napr. rodinné domy, hájenky, lesovne, chaty, hospodárske budovy, dielne, haly, maštale, ale napríklad aj koniarne, ktoré slúžili v minulosti na ustajnenie 4 – 6 konských záprahov hlavne na východnom Slovensku. Ďalej ide o olejové hospodárstva, ktoré fungovali v rámci bývalých dopravno-hospodárskych správ, potom plechové sklady, vodovodné prípojky, elektrické prípojky. No a samozrejme do tejto kategórie patria aj pozemky – zastavané a ostatné plochy.

Čo sa týka hnuteľného prebytočného majetku, evidujeme rôzne dopravné prostriedky ako sú nakladače, traktory, odvozné súpravy, ďalej lesanky, včelárske bunky, brúsky, vŕtačky, krovinorezy, rámové píly, vybavenia kuchýň a rôzne stavebné stroje – buldozéry, grédre, atď. Nemôžem zabudnúť ani na zvieratá – konkrétne kone.

Ako sa orientujete v takej rôznorodej problematike?

- Pre predstavu zložitosti tejto problematiky si treba uvedomiť, že majetok LESOV SR nájdeme takmer na celom území Slovenska. Čiže nie je v silách jedného alebo šiestich ľudí na GR fyzicky dohliadať a skontrolovať všetky potrebné údaje pre zaevidovanie a správu majetku. V tomto je nezastupiteľná úloha OZ ako operatívneho správcu majetku, ktorý presne pozná stav a využitie majetku. Lesníci poznajú veľmi dobre pojem rôznorodý a rôznoveký les alebo výberkový les. V tomto prípade si stačí vymeniť strom za majetok a ihneď si viete vybaviť štruktúru majetku ktorú mame v správe.

K 1.1. 2005 sa nám podarilo nastaviť potrebne softwarové vybavenie – „Pozemkár“ vrátane všetkých, v tom čase dostupných údajov o majetku ako celku, ktorý nám umožnil v celkovej evidencii majetku rozlišovať prebytočný majetok. Bolo nevyhnutné, aby tento software spĺňal kritériá použiteľnosti nielen pre náš odbor, ale aj pre odbor správy lesných pozemkov a reprivatizácie. Takýto software máme v súčasnosti k dispozícii a sme vďaka nemu schopní pri nakladaní s prebytočným majetkom spoľahlivo určiť, čo s čím v rámci evidencie súvisí a je súčasťou jedného funkčného celku. Presné vyšpecifikovanie konkrétneho majetku však závisí od práce referentov na OZ, ktorí sa touto problematikou zaoberajú. Vyriešenie potreby priradiť prebytočnému majetku všetky údaje jednoznačného určenia bolo a vždy bude pre nás alfou a omegou pre ďalšie nakladanie s ním. Tými jednoznačnými údajmi sú napríklad v prípade stavby geodetické údaje, čo je napr. okres, katastrálne územie, parcela, druh pozemku, výmera atď.

 

LESY SR sú v pozícii žiadateľa

Práve na odštepných závodoch si nevedia vysvetliť, prečo je predaj konkrétneho prebytočného majetku tak zdĺhavý. Nechápu to ani záujemcovia o jeho kúpu a čudujú sa, že predržiavaním tohto majetku prichádza podnik a štát zbytočne o peniaze. Znamená to, že chyba je v práci kompetentných pracovníkov OZ?

Na úvod mojej odpovede by som rada uviedla, že v roku 2003 boli zastavené odpredaje z úrovne MP SR. Do 1. septembra 2004 štátny podnik nemohol odpredávať majetok z titulu absencie oceňovacieho predpisu. V období od 1. septembra do 31. decembra 2004 sme mohli odpredávať majetok, ale do výšky zostatkovej účtovnej hodnoty 5 miliónov korún za kalendárny rok. Od 31.12.2004 nadobudol účinnosť zákon pre realizáciu odpredajov bez obmedzenia výšky zostatkovej účtovnej hodnoty prebytočného majetku.

Treba si znovu uvedomiť, že proces prípravy prakticky každej žiadosti o odpredaj prebytočného majetku sa začína na OZ zabezpečením podkladov a komunikáciou so žiadateľmi o kúpu. Vydokladovaná žiadosť je postúpená na GR. Veľký kus práce urobili a stále robia aj moji kolegovia na generálnom riaditeľstve, ktorí musia pozorne skontrolovať každý spis so žiadosťou o predaj majetku z OZ, nájsť čo i len malú formálnu chybičku a upozorniť na ňu kolegov na OZ, ktorí ju musia opraviť, alebo odstrániť. Čo sa týka predaja prebytočných nehnuteľností, limitujú celý proces aj lehoty na správach katastra, ktoré evidujú majetok na listoch vlastníctva a vydávajú ich po zapísaní všetkých zmien.

Zistené nedostatky v  žiadostiach (napríklad v znaleckých posudkoch), bolo nevyhnutné odstraňovať doslova za pochodu. V tejto súvislosti musím povedať, že bolo obdivuhodné, čo všetko boli schopní naši kolegovia na OZ popri iných úlohách a povinnostiach urobiť, aby dali všetky nezrovnalosti do poriadku. Pritom mnohokrát za tieto nedostatky, zanedbané ich predchodcami v minulosti, nemohli.

Keď už hovoríte o nehnuteľnostiach, boli ste vy - majetkári - ako vám slangovo hovoria ostatní zamestnanci podniku, kritizovaní lesníkmi z prevádzky hlavne za to, že meškal predaj hájeniek, o ktoré bol z ich radov veľký záujem.

Odpredaj hájeniek skomplikovali dve prekážky. Keď sme vo štvrtom kvartáli roku 2004 pristúpili k postupnému predaju majetku s nulovou zostatkovou cenou účtovnou tak, aby sme sa „zmestili“ do podmienky stanovenej už spomenutým limitom piatich miliónov korún, nemohli sme do tohto majetku zahrnúť aj hájenky. Hájenky sú totiž odpredávané aj s pozemkami, na ktorých stoja a s obslužnými pozemkami. Pretože pozemky sa neodpisujú, ich účtovná hodnota sa rovná hodnote nadobúdacej. Ak by sme teda chceli odpredať všetky hájenky, o ktoré bol na základe evidovaných požiadaviek z OZ záujem, prekročili by sme zákonom stanovený limit.

Odpredaj hájeniek nám skomplikovali aj rozličné zápisy na listoch vlastníctva na správach katastra. Až po určitom čase sa podarilo generálnemu riaditeľstvu š.p. LESY SR zabezpečiť odstránenie tejto bariéry cez príslušné  úrady.

Dobre, ale vráťme sa k tomu, prečo tak dlho trvá odpredaj všetkého prebytočného majetku. Častokrát na vybavenie žiadosti musia žiadatelia čakať viac ako pol roka...

Niektoré príčiny a fungovanie celého procesu som už v rozhovore uviedla. Uvedomte si prosím, že štátny podnik LESY SR je v tomto procese v pozícii žiadateľa. Musíme zabezpečiť splnenie všetkých zákonom stanovených podmienok zaradenia majetku do kategórie prebytočného majetku, pripraviť všetky potrebné podklady k žiadosti o udelenie výnimky na jeho odpredaj, skontrolovať všetky súčasti spisu so žiadosťou a prílohami tak, aby boli v poriadku po právnej stránke a v súlade s ustanoveniami metodického pokynu, vydaného ministerstvom pôdohospodárstva. Až potom odstupujeme žiadosť na ministerstvo, ktoré ju posudzuje.

Myslím si, že na podniku sa nám už podarilo nastaviť systém administrácie žiadostí v komunikácii s OZ tak, aby sme celý proces maximálne urýchlili. Ľudia však nie sú stroje a stáva sa nám aj teraz, že ministerstvo nepostúpi spis na konanie do Rezortnej privatizačnej komisie MP SR napríklad iba kvôli preklepu v inventárnom čísle. Som presvedčená, že my na podniku robíme maximum, aby odpredaj prebytočného majetku prebiehal rýchlejšie ako tomu bolo doteraz. Na  dokreslenie našej spoločnej práce v oblasti odpredaja prebytočného majetku uvádzame priebeh realizovaných odpredajov od roku 2000 do roku 2005. Posúďte sami úspešnosť nášho spoločného úsilia v tejto problematike.