ROČNÁ ZÁVIERKA

 

 

Výsledkom činnosti každej firmy je hodnotenie hospodárskej činnosti.  V našom podniku je to zložité z hľadiska vnútornej organizačnej štruktúry kde máme 26 lesných závodov, dva špecializované závody a ako samostatná jednotka je aj ústredie podniku. Výsledkom podniku je hospodárenie všetkých týchto jednotiek.

Na spracovanie výsledkov používame od 1.1.2001 jednotný software vo všetkých agendách. Nie všetci ktorí pracujú s týmto softwerom  hneď pochopili ako funguje a ani nový produkt nebol doladený na bezchybný chod. To všetko vplýva na presné a včasné spracovanie výsledkov.

Výstupy všetkých podsystémov za zbierajú do účtovníctva. Spracovaním všetkých údajov z jednotlivých podsystémov je potrebné najprv odstrániť vzniknuté chyby , aby sme dostali správne údaje, ktoré nám pomáhajú analyzovať našu činnosť a napomáhajú v zlepšovaní hospodárskych výsledkov v našom podniku.

Na konci roku je potrebné bilancovať a treba doladiť všetky vzťahy v rámci podniku. Tohto roku sme mali takéto pracovné stretnutie pracovníkov učtárne po vlaňajších skúsenostiach opäť v Turčianskych Tepliciach. Táto uzávierka bola jednoduchšia z hľadiska toho, že sme už jednu spoločnú zažili, ale nové bolo to, že sme ju robili v novom programe. Dôležitá bola ako každý rok pripravenosť jednotlivých závodov. Pri prácach na závierke bolo vidieť, ktoré závody sa lepšie alebo horšie vysporiadali s rôznymi problematikami  počas roka. Väčšina prišla pripravená veľmi dobre, ale boli aj také závody, ktoré museli riešiť problémy aj pri záverečných prácach, čím sa trochu predĺžil čas pre celkové spracovanie výsledkov. Veď niektorí išli spať až nad ránom.

Napriek všetkým problémom prebiehala závierka v pokojnom duchu  a plnom pracovnom eláne, za čo sa všetkým zúčastneným pracovníkom chceme úprimne poďakovať.

 

text, foto: Ing. Ján KLINEC