PREDSTAVUJEME VÁM LESY SR, š.p. 

ODŠTEPNÝ ZÁVOD KRUPINA

 

Budova OZ Krupina

 

Bohatý výrad po úspešnom love

 

 

História Lesného závodu Krupina je spätá  so zoštátnením Coburgovského veľkostatku so sídlom vo Svätom Antone v roku 1925. V roku 1933 bol zriadený expedičný drevosklad v Hont. Nemciach. Prevádzkovala sa Lesná železnička z Hontianskych Tesár pod Sitno o celkovej dĺžke 23.288 m a parná píla na Tepličkách.

Od  1.1.1956 došlo k zlúčeniu Správy lesného hospodárstva a Ťažbových obvodov a vytvára sa Krajská správa lesov v Banskej Bystrici a v Krupine sa vytvára LZ Krupina. LZ Krupina mal 10  polesí: Bzovík, Suchý Potok, Kukučka, Havran, Antol, Krnišov, Hont.Nemce, Ladzany, Klastava, Sitno, manipulačné stredisko, dopravné stredisko, stredisko pridruženej drevárskej výroby, stredisko služieb, 3 včelárske farmy a salaš so 400 ks oviec, expedičné sklady Babiná, Krupina, Hont. Nemce a Hont. Tesáre. LZ obhospodaroval 19.400 ha lesnej pôdy a ťažil cca 40.000 m3 dreva ročne.

K 1.4.1974 došlo k reorganizácii ŠL, zanikli polesia, vytvorili sa lesné správy. Z bývalého LZ Krupina boli vytvorené 3 LS, z bývalého LZ Zvolen 2 LS a z bývalého LZ Banská Štiavnica 1 LS. Novovytvorený LZ Krupina mal 6 LS a to: Zvolen, Dobrá Niva, Krupina, Ladzany, Antol, Banská Štiavníca, dopravno–     manipulačná správa, technicko-hospodárska správa a pridružená drevár. výroba. Výmera LZ bola 37.300 ha a bilancovaná ťažba 92.000 m3 ročne.

Od roku 1992 začali samostatne hospodáriť a od LZ sa odčlenili Obecné lesy Dobrá Niva, Obecné lesy Banská Belá, Lesy mesta Zvolen, Mestské lesy Krupina, Mestské lesy B. Štiavnica, Lesy Františka Dobrovodského, Urbár Baďan, Urbár Počúvadlo a niekoľko malých súkromných lesov.

Reorganizáciou k 1.1.1995 sa odčlenila od LZ LS Zvolen a Dobrá Niva k LZ Kriváň a LS Banská Štiavnica k LZ Žarnovica, LZ hospodáril na 13.000 ha a ťažil 21.000 m3. Na ústredí LZ pracovalo 13 pracovníkov.

Novým územnosprávnym členením k 1.7.1997 pribudla k OLZ LS Plášťovce. Celá manipulácia dreva bola presunutá na ES Hont. Nemce. Dňa 24. júna 1999 postihla bývalý OLZ Krupina vetrová kalamita v odhadovanej výške 125.000 m3 a dňa 13. augusta prietrž mračien s povodňovou vlnou so škodou vyčíslenou na 26 mil. Sk, dňa 26. 1. 2001 ľadovicová kalamita cca 140.000 m3.

Vzniknutím Lesov Slovenskej republiky, štátny podnik, Banská Bystrica bol od 1.1.2000 vytvorený nový Odštepný závod Krupina. Skladá sa zo 7 LS a to Antol, Ladzany, Krupina, Nová Ves, Slov. Kľačany, Čebovská Bukovina, Ľuboreč, Dopravno–hospodárskej správy Krupina a Modrý Kameň, Strediska pridruženej drevárskej výroby  v Hont.  Nemciach a Strediska chovu bažantov Karikáš. Odštepný závod Krupina sa nachádza v časti Štiavnických vrchov, Krupinskej vrchoviny časti Ipeľskej kotliny, v povodí Ipľa, od nadmorskej výšky 200 m nad morom po 1011 m vrch Sitna. Regionálne patrí do Hontu a západnej časti Novohradu. V regióne OZ sa nachádzajú tri starobylé mestá Banská Štiavnica, Krupina a Modrý Kameň.

 

Banská Štiavnica

 

Starobylé, historické slovenské mesto európskeho významu. Leží v centre Štiavnických vrchov neďaleko legendárneho Sitna. Prvé písomné správy o baníctve a spracovaní rúd, zlata, striebra, olova sú z roku 1075. V meste pôsobilo mnoho významných osobností z oblasti vedy i kultúry. Dnes je centrom banskoštiavnickej oblasti i novým okresným mestom.

 

Krupina

 

Krupina patrí k najstarším mestám na Slovensku. Mestské práva dostala už v roku 1238. Cez Krupinu viedla obchodná cesta spájajúca Jadran s Balkánom. Vývoj mesta bol prerušený vpádom Tatárov v roku 1241, ktorí Krupinu spustošili. Na obranu proti Turkom bola v roku 1541 ohradená hradbami. V roku 1820 sa narodil v Krupine Andrej Sládkovič a v roku 1855 Elena Maróthy - Šoltésová.

 

Modrý Kameň

 

V súčasnosti najmenšie slovenské mesto s 1 420 obyvateľmi nesie meno rovnomenného hradu, ktorý je dominantou mesta. Jeho prvým známym majiteľom bol zvolenský župan Ditrich, až do 19. storočia patril rodu Balašovcov. Od roku 1955 sídli na hrade Múzeum bábkárskych kultúr a hračiek, jediné svojho druhu na Slovensku 
 

text: Ing. Ján Prokeš

foto: Ing. Ján Straka

 

 

 

Kalamita - potreba obnovy lesných porastov

 

 

 

Takto dopadlo naše auto pri povodni v júli 1999