AKCIA

         LESY DEŤOM”

                          VYHODNOTENIE

 

V záverečných dňoch mesiaca máj 2002 boli pod vedením Lesov Slovenskej republiky, štátny podnik Banská Bystrica vo všetkých regiónoch Slovenska v pôsobnosti odštepných závodov na základných školách, za účasti detí aj z materských i osobitných škôl organizované akcie pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

Usporiadané akcie sa niesli v duchu centrálneho názvu „LESY DEŤOM”.

Cieľom stretnutí technicko-hospodárskych zamestnancov Lesov SR, jednotlivých odštepných závodov s deťmi bolo, oživiť a vzbudiť záujem detí k živej prírode, k činnostiam, ktoré sú každodennou náplňou lesníkov a lesného personálu pri zabezpečovaní úloh v lesnej výrobe.

Na stretnutiach detí s lesníkmi a lesníckym personálom bol živý záujem detí pri  pochôdzkach, exkurziách, videozáznamoch o poznávanie rastlín, drevín, hmyzu, vtáctva, zveri, celého komplexu spoznávania flóry a fauny, tvoriacej základnú zložku lesa a prírodného prostredia.

Na významnej akcii „LESY DEŤOM” sa zúčastnilo v regióne Lesov SR, š. p. Banská Bystrica celkom 1 200 detí, vedených zodpovednými výchovnými pracovníkmi škôl.

 

OZ Levice

 

OZ Čadca so sídlom v Krásne nad Kysucou dňa 28.5.2002 v skanzene Kysuckej dediny na Vychylovke usporiadal pre žiakov ZŠ okresov Kysucké Nové Mesto a Čadca súťaž v spoznávaní našej prírody. Akcie sa zúčastnili trojčlenné družstvá 28 ZŠ z uvedených okresov. Najlepšie bolo družstvo dievčat zo ZŠ Horný Kelčov, pred ZŠ Vychylovka a ZŠ Kysucké Nové Mesto Clementisova. V závere Ing. Milan Berešík, riaditel’ OZ oboznámil prítomných z históriou a súčasnosťou závodu a odovzdal ceny víťazným družstvám. Ubezpečil prítomných žiakov a ich učiteľov, že takéto stretnutia OZ Čadca usporiada každý rok pri príležitosti Dňa detí vždy v inej lokalite OZ.

 

OZ ČADCA