aktuálne a transformácii

 

Milí členovia projektových tímov, milí kolegovia,

          prešli tri mesiace odvtedy, čo sme sa po prvý krát stretli, aby sme sa pustili do riešenia ťažkej, zato veľmi zaujímavej úlohy. Spraviť podrobnú analýzu obchodných procesov, ktoré v našej firme fungujú, analyzovať nárokové skupiny a ich vzťah k našej firme a pripraviť podrobné analýzy interného a externého prostredia. Mali sme nato skutočne krátky čas, mnohí z vás sa obávali, ako to všetko stihneme. 
          Dnes už môžem s potešením konštatovať, že sme stanovené úlohy (odovzdanie záverečných správ) splnili načas. Preto si dovoľujem poďakovať sa všetkým, ktorí sa aktívne zúčastnili na jednotlivých projektoch. Museli ste vynaložiť veľa úsilia, často aj nad rámec riadneho pracovného času, určite na úkor svojej rodiny, svojich záľub, svojho voľna. Ďakujem aj vašim rodinám, že mali toľko strpenia, tolerancie a porozumenia, že akceptovali vaše nasadenie v projektoch.
          Rozhodne by som sa chcel poďakovať aj všetkým kolegom, ktorí sa nezúčastňovali priamo na prácach na projektoch, no ktorí vás, ktorý ste aktívne pracovali v tímoch, zastupovali v bežnom chode firmy. Veď transformáciu sme robili "za pochodu", okrem projektov sa museli plniť riadne pracovné povinnosti.
          Jednotlivé projektové témy posudzoval Riadiaci výbor na svojom druhom zasadnutí (23./24.10.2003) a ten rozhodol, že práce na niektorých témach budú pokračovať.
          Po definitívnom dopracovaní všetkých projektových tém bude nasledovať stanovenie vízie a cieľového obrazu našej firmy. 
          Manažment našej spoločnosti z podkladov zo záverečných správ, ktoré vypracovali jednotlivé tímy, stanoví jasnú predstavu o vízii našej spoločnosti (čo chceme dosiahnuť, sformulujú strednodobé a dlhodobé ciele). Zároveň sa zamyslíme a zadefinujeme aj poslanie našej firmy (aká sme firma, kto sme, čo ponúkame akcionárom, zákazníkom, partnerom a samozrejme zamestnancom). Zadefinovanie vízie a poslania je naplánované v priebehu novembra. Ešte stále to však nebude definitívne rozhodnutie, ako bude vyzerať naša organizačná štruktúra, ktoré činnosti si ponecháme, a ktoré prejdú do externého prostredia. 
          Na zodpovedanie týchto otázok do konca roku vypracujeme podrobnú stratégiu. V priebehu prvých dvoch mesiacov budúceho roka nájdeme optimálny variant organizačnej štruktúry, stanovíme kompetencie, zodpovednosti na jednotlivých úrovniach, zadefinujeme želané komunikačné kanály. Až po tomto období nastane priestor na implementáciu (realizáciu jednotlivých krokov). 

Časový harmonogram transformácie LSR, š.p.:




          Paralelne s týmto harmonogramom prebieha aj príprava právnej formy transformácie, kde sa pripravuje transformačný zákon o prechode štátneho podniku na akciovú spoločnosť, ktorý vymedzí právny rámec pôsobenia novovzniknutej akciovej spoločnosti.

Milí kolegovia,

ak chceme byť fungujúca a moderná spoločnosť, nedokážeme sa zmeniť zo dňa na deň, dokonca sa nezmeníme ani za pol roka. Proces zmeny bude postupný, no musí byť presvedčivý a účinný. Verím, že nás v tomto procese podporíte a nájdeme vo vás porozumenie a podporu pre nevyhnutné zmeny


Ing. Slavomír Valný 
vedúci odboru transformačného projektu

 

 

INFORMÁCIE O PROJEKTOVÝCH TÉMACH

 

Analytická časť transformačného procesu je už takmer na konci, treba doplniť len niektoré informácie, ktoré si vyžiadali členovia Riadiaceho výboru na svojom druhom zasadnutí. Aj napriek tomu sme sa rozhodli oboznámiť vás so zisteniami jednotlivých projektových tímov. Teraz vám prinášame informácie o prvých troch projektových témach.

 

Ekológia a mimovládne organizácie


Projektový tím vypracoval správu k tejto projektovej téme v zložení: 
Vedúci projektového tímu: Ing. Jaroslav Longauer
Členovia projektového tímu: Ing. Ján Kovalčík, CSs., Ing. Ján Mičovský, CSc., Ing. Katarína Bakošová, JUDr. Milan Vančo

          Pre získanie objektívnych informácií si zvolil zástupcov ekologických a mimovládnych organizácií s celoslovenskou pôsobnosťou, ale aj s regionálnou pôsobnosťou. Regionálne členenie bol západ, stred a východ Slovenska. Tím vypracoval dotazník a riadeným rozhovorom s predstaviteľmi jednotlivých vytipovaných organizácií zistili nasledovné:

          Mimovládne organizácie na Slovensku si získali v spoločnosti vážnosť vzhľadom na schopnosť poskytovať služby, ochraňovať životné prostredie, riešiť spoločenské problémy. Vláda SR považuje tretí sektor za dôležitý pilier a súčasť slobodnej občianskej spoločnosti. 
          Komunikácia a spolupráca Lesov SR, š.p. Banská Bystrica s mimovládnymi organizáciami bola uskutočňovaná v minimálnom rozsahu a na nedostatočnej úrovni. V rámci plnenia úloh LSR, š.p. Banská Bystrica registrovali mimovládne organizácie, ktoré svojimi programami prispievali k rozvoju vzdelanostného, poznávacieho a environmentálneho potenciálu regiónov, ale aj nárokové skupiny, ktoré ortodoxne presadzovali svoje názory s neodbornou terminológiou a neznalosťou lesníckej problematiky.

          Zo strany MVO sú negatívne zistenia, ktoré v niektorých prípadoch poukazujú na nie najlepšie skúsenosti s komunikáciou s LSR, š.p. Banská Bystrica, najmä na neochotu poskytovania informácií o LHP, neochotu vypočutia názorov MVO a verejnosti, odmietanie diskusie o požiadavkách MVO, podceňovanie odbornosti MVO. Pozitívnymi zisteniami zo strany MVO sú uvedomenie si potreby dodržiavania ekologických princípov, ďalej pri komunikácii s LSR, š.p. Banská Bystrica bola ocenená vecnosť, odbornosť, efektívnosť a dochvíľnosť. 

          Všetky oslovené MVO považujú v ďalšom období komunikáciu s Lesmi SR, š.p. Banská Bystrica za jednoznačne potrebnú. Za silnú stránku podniku považujú najmä významné postavenie pri tvorbe lesníckej politiky štátu, veľkosť obhospodarovanej plochy, dostatok kapacít a právo a zodpovednosť rozhodovať o prírodnom bohatstve Slovenska.

          Užšiu spoluprácu vidia tiež jednoznačne aktuálnu najmä pri tvorbe LHP, monitoringu kvality v lesných porastoch, certifikácii, eliminácií krádeží, zachovávaní a zlepšovaní mimoprodukčných funkcií lesa, ale aj v tvorbe a implementácii informačnej politiky podniku a v ďalších oblastiach aj na regionálnej úrovni.

          Od transformácie podniku LSR, š.p. Banská Bystrica očakávajú najmä akceptovanie ekologických princípov pri hospodárení v lesoch, zachovanie a posilnenie dôrazu na mimoprodukčné funkcie lesa, zefektívnenie hospodárenia, väčšiu informovanosť verejnosti, MVO a ďalšie aktivity podrobnejšie spracované v časti A.3 tohto projektu.

Najdôležitejšími zisteniami v rámci projektu je zistenie spoločného strategického cieľa LSR, š.p. Banská Bystrica a MVO, ktorým je :

* zachovanie a zveľaďovanie lesov Slovenska pre ich jedinečný celospoločenský význam aj pre budúcnosť

a potreba obojstrannej komunikácie s partnerským prístupom.

Samospráva


Projektový tím vypracoval správu k tejto projektovej téme v zložení: 
Vedúci projektového tímu: Ing. Michal Štefančík, CSc.
Členovia projektového tímu: Ing. Jozef Balážec, Ing. Ján Bielik, Ing. Ján Farkaš, Ing. Vladimír Králik, Ing. Ladislav Sabolčák

          Projektový tím sa obrátil na vybraných starostov, primátorov a prednostov obcí, miest a VUC z celého Slovenska listom, kde ich požiadali o zhodnotenie ich spolupráce s naším podnikom a formulovaním ich nárokov a očakávaní na náš podnik v budúcnosti. Tento list odniesli naši zamestnanci osobne vytipovaným predstaviteľom samosprávy a požiadali ich o rozhovor na danú tému. Vo vyjadreniach jednotlivých predstaviteľov bolo zistené nasledovné:

          Zo strany samospráv sú požiadavky na Lesy SR na zásobovanie palivového dreva pre občanov miest a obcí formou predaja palivového dreva, samovýroby hrúbia, samovýroby nehrúbia, predaj zbytkov (odpad, piliny ). Ďalej je to predaj stavebného dreva, žrdí, ihličnatého a listnatého reziva. Požiadavky majú narastajúci trend.
Z ďalších nárokov miest a obcí sú to:
* zimná údržba prístupových komunikácií
* doprava prostriedkami Lesy SR
* ozeleňovanie obcí
* vstup na lesný pôdny fond ( ďalej LPF )

         Vo vlastníctve Lesov SR je 6 856 km lesných ciest kategórie 1L. Z tejto celkovej dĺžky je úplne využívaných len cudzími subjektami 1 662 km lesných ciest na odovzdaných majetkoch, čo predstavuje 24% z celkovej dĺžky a spoločne s Lesmi SR je využívaných 876 km, čo predstavuje 13%. Celkovú dĺžku ciest kategórie 2L a zvážnic nie je možné v súčasnej dobe presne určiť.

          Lesy SR š. p. Banská Bystrica spravujú drobné vodné toky (ďalej DVT) na základe Rozhodnutia ústredného vodohospodárskeho orgánu z roku 1988 v celkovej dĺžke 19 449 km. Z toho DVT, ktoré pretekajú mimo pozemkov vo vlastníctve štátu v dĺžke 10 515,85 km. Hodnota hmotného investičného majetku (ďalej HIM ) na drobných vodných tokoch je 952 936 292,00 Sk. Evidované povodňové škody za roky 2001 - 2002 na DVT sú vo výške 75 798 000,00 Sk. Z toho neodstránené povodňové škody vo výške 44 346 329,40 Sk.

          Je záujem samospráv spolupracovať s Lesmi SR pri zamedzení ilegálnych činností páchaných na lesnom hospodárstve. 
         Dlhodobo neriešený problém rómskeho etnika v oblasti zásobovania palivovým drevom prerástol v niektorých regiónoch do devastácie lesných porastov, a to najmä v okolí rómskych osád.
         Lesné požiare sa v ostatných rokoch stali veľmi vážnym lesníckym, ale i celospoločenským problémom. 

          Na vznik a nakladanie s odpadom sú obdržané súhlasy štátnej správy v súlade so zákonom č. 283/2002 Zb. o odpadoch a nadväzne s vyhláškou č. 284/2002 -katalógom odpadov sú vypracované Programy odpadového hospodárstva pre všetky prevádzky, kde odpady vznikajú, ktoré sú podložené i súhlasom obcí, miest, kde sa prevádzky nachádzajú. 
Najväčší problém však vzniká pri zakladaní čiernych skládok tuhého komunálneho odpadu (ďalej TKO). Lesy SR sú povinné v súlade s § 8, vyhlášky 283/2002 Zb. o odpadoch nahlásiť všetky čierne skládky obciam, resp. mestám, v katastrálnych úradoch ktorých sa tieto nachádzajú, čo niekedy pre absenciu hospodárenia v tej časti je nemožné. 
Zo strany Lesov SR je nedostatočná práca s verejnosťou, prevýchova pre správny vzťah k prírode a lesu.

Rozvoj vidieckeho priestoru


Projektový tím vypracoval scenáre k tejto projektovej téme v zložení: 
Vedúci projektového tímu: Ing. Jozef Řezanka
Členovia projektového tímu: Ing. Pavel Gertli, Ing. Zuzana Halmaiová, Ing. Miroslav Slotta, Ing. Martin Žilka, Ing. Milan Longauer, Miroslav Hudec

          Projektový tím sa zameral pri tvorbe scenárov na 6 hlavných okruhov: spoločnosť a okolie, politická regulácia, demografický vývoj, migrácia a podstatný vývoj, trh práce a zamestnanosť, rozvoj trhu všeobecne, technika. Pre každý z týchto okruhov vypracovali jednotliví členovia tri scenáre: scenár predpokladaného vývoja, rizikového vývoja a žiadúceho vývoja. Na záver zhrnuli niektoré aspekty, ktoré by mali byť nosnými cieľmi pre pôsobenie organizácie štátnych lesov v nasledujúcom období.

Kľúčové ciele: 

1. Zníženie úlohy vlády a miery prerozdeľovania prostriedkov v ekonomike.
2. Vytvorenie a garantovanie dodržiavania jednotných a prehľadných pravidiel hry.
3. Vytvorenie systémových podmienok pre kvalitatívnu zmenu podnikovej výkonnosti.
4. Sprehľadnenie vlastníckych vzťahov, ekonomická zodpovednosť.
5. Implementácia environmentálnych aspektov a proenviromentálnych ekonomických nástrojov, čo by sa malo považovať za prioritné.
6. Využitie drevnej biomasy prispôsobiť regeneračným schopnostiam prírody.