aktuálne 

o transformácii

Vízia Lesov SR, a.s.

 

Príroda


          Na základe multifunkčného lesného hospodárstva zabezpečujeme trvalo udržateľné, prírode blízke obhospodarovanie lesa. 
          Udržiavame a ďalej zlepšujeme stav lesných ekosystémov a biodiverzitu. 
          Ekologicky orientovaným lesným hospodárstvom a prírodne orientovaným rozvojom lesov zlepšujeme stabilitu našich porastov a preukazujeme našu zodpovednosť za prírodné zdroje. 
          Zabezpečujeme starostlivosť o zver pri zohľadnení požiadaviek ekologickej rovnováhy, zachovávame a zveľaďujeme jej genofond.


Spoločnosť



          Vzťah nášho podniku k nárokovým skupinám je postavený na princípoch zohľadnenia oprávnených záujmov, vzájomnej spolupráce a korektnej komunikácie s cieľom zabezpečiť trvalo udržateľný rozvoj spoločnosti.
        Zohľadňujeme záujmy štátu a na základe štátnej objednávky vykonávame činnosti, ktoré majú verejno-prospešný charakter.
        Aktívne spolupracovať pri realizácii projektov zameraných na rozvoj vidieka a regiónov.
        Zabezpečujeme multifunkčné lesné hospodárstvo.
        Podieľame sa na vytváraní a rozvoji súkromného sektora, ktorý poskytuje služby v oblasti lesníckych činností.


Ekonomika



          Chceme sa stať podnikom, ktorý bude schopný konkurovať významným európskym lesníckym spoločnostiam.
          Aj v ekonomickej oblasti uplatňujeme princíp trvaloudržateľného hospodárenia s cieľom zabezpečiť dlhodobú životaschopnosť podniku.
          Našou činnosťou vytvárame zisk, ktorý dosahujeme na základe orientácie na trh a zákazníka. Pomáhame vytvárať transparentné a štandardné podnikateľské prostredie v súlade s trhovými princípmi.
          Naše interné hodnoty a etický kódex nám pomáhajú získavať obchodných partnerov a vytvárať s nimi dlhodobé, obojstranne výhodné vzťahy.
          Uzatvárame strategické partnerstvá, ktoré zabezpečujú našu trhovú pozíciu, spolupracujeme na tvorbe nadhodnoty pri komplexnom spracovaní drevnej suroviny.
          Zisk v lesnícko-drevárskej oblasti dosahujeme optimalizáciou a kontrolou reťazca tvorby nadhodnoty od ťažby dreva až po brány závodov našich kľúčových zákazníkov.
          Našu firmu stabilizujeme tiež významnou diverzifikáciou príjmov z nelesníckych činností, ktorá je založená na optimálnom využívaní našich zdrojov.


Podniková kultúra, zamestnanci, hodnoty



          Rozvoj a rast nášho podniku je založený na kvalitnom a zodpovednom prístupe každého zamestnanca. 
          Zdravá sebadôvera, profesionalita, podnikateľské myslenie, orientácia na zákazníka a na výsledky podniku v spojení s jasne vymedzenými kompetenciami a adresne priradenou zodpovednosťou vytvárajú v podniku harmonické a korektné medziľudské vzťahy a podporujú tímovú spoluprácu. 
          Tento prístup považujeme za základný predpoklad k dosiahnutiu úspechov a prosperity firmy.
          Naši pracovníci sú priamo zainteresovaní na podnikateľskom úspechu firmy.
         Pôsobenie nášho podniku na trhu je vďaka našim zamestnancom založené na princípoch serióznosti, štandardnosti a transparentnosti.


Definovanie pojmov


HODNOTY: 


Ø zamestnanci našej firmy, ich zrelosť, potenciál, vzdelanie, ako sa správajú voči sebe, ako sa riešia konflikty, aká vládne atmosféra na pracovisku a aké viditeľné a vnímateľné vonkajšie príznaky sprevádzajú tento stav.
Ø ako sa správame voči zákazníkom 
Ø ako sa správame voči zvereným zdrojom a veciam.
Stratégia: 
Ø akú cestu k vízii si určíme, istejšiu a dlhšiu alebo riskantnejšiu ale kratšiu
Ø na čo koncentrujeme naše sily v konkurenčnom prostredí.
Poslanie: 
Ø aká sme firma, kto sme, čo ponúkame našim akcionárom, zákazníkom, partnerom, zamestnancom.
Vízia: 
Ø čo chceme dosiahnuť, strednodobé a dlhodobé ciele (v tomto momente s tými zdrojmi a podmienkami, ktoré máme, sa zdajú tieto ciele nedosiahnuteľné).

Aké sú naše hodnoty:


ĽUDIA


          Ľudia sú najvyššou hodnotou firmy (myslenie, vzťahy a vystupovanie ľudí vytvárajú hodnotu firmy).


Vzťah firmy k ľuďom

          Poskytnutie voľného priestoru a podpora samostatného myslenia, iniciatívy a kreativity, presné definovanie pracovnej pozície, úloh, právomocí a zodpovednosti.
Podpora profesionálneho rastu a harmonického rozvoja osobného života.


Vzťah ľudí k firme

          Pozitívne myslenie a stotožnenie sa s cieľmi, úlohami a fungovaním firmy.


Firma

          Sila "značky" a dlhodobého pôsobenia na trhu pomáhajú presadzovať naše obchodné záujmy. Naše interné hodnoty a etický kódex nám pomáhajú získavať obchodných partnerov, komunikovať s nimi a vytvárať dlhodobé vzťahy

Komunikácia

          Zdravá sebadôvera, profesionalita vytvárajú harmonické a rovnocenné medziľudské vzťahy vo firme. Tímová práca a kolegiálna pomoc vytvárajú harmonické prostredie a napomáhajú plneniu úloh. Jasne definované informačné toky, vzťahy medzi oddeleniami, subordinácia zabezpečujú bezkonfliktnú a jednoznačnú internú komunikáciu.



Aké je naše poslanie


          Prosperujúca a moderná spoločnosť, ktorej cieľom je efektívne spravovanie zvereného, ako aj užívaného majetku, racionálne využívanie všetkých zdrojov a prostriedkov a zabezpečenie kvality služieb smerom k našim obchodným partnerom, zamestnancom a k celej spoločnosti. Svojím podnikaním dosahujeme primeraný zisk, ale zároveň uspokojujeme verejnoprospešné záujmy a potreby a ochranu prírodného prostredia s cieľom trvalo udržateľného rozvoja lesa.

 

Text: Mgr. Peter Gogola

Foto: archív