Nechce sa to človeku veriť. Akoby to bolo včera. V decembri 1999, keď sa pracovalo dňom i nocou na rozbehnutí nového podniku Štátne lesy – Lesy Slovenskej republiky, znela úloha jasne – v januári 2000 vyjde prvé číslo podnikového časopisu. Pripravovali sa vtedy : organizačný poriadok, pracovný poriadok a iné dokumenty a toto bola úloh akosi naviac. Nebolo materiálov a nebolo ani názvu. V januári 2000 však vyšlo prvé číslo LESNÍKa a odvtedy s pravidelnosťou vyšlo každý mesiac, ba dokonca aj niekoľko mimoriadnych čísel.

          To je na tom to najcennejšie - vychádzali sme a vychádzame bez prerušenia celé štyri roky, napriek všetkým zmenám, problémom a ťažkostiam.

          Nedá mi trochu si pri tejto príležitosti sa posťažovať.  Od začiatku sme všetci verili, že to predsa len  bude časopis, do ktorého budú prispievať najmä spolupracovníci z lesných správ, stredísk a závodov. Nestalo sa tak, ale možno bola chyba aj niekde v nás. Možno to v budúcnosti bude inak, veď kvalita (svedčí o tom novembrové číslo) je niekde už úplne inde, ako pred rokmi. Možno sa splní aj toto prianie, aby LESNÍK bol časopis nás všetkých.

     Čo teda na záver, okrem poďakovania všetkým tým, ktorí prispievali celé roky, okrem priania zdravia, úspechov a šťastia, hádam už len veľa dobrých nápadov, dobré pero a veľa chuti do písania príspevkov do nášho LESNÍKa v roku 2004 a všetkých ďalších rokov.

Ing. Jozef  H i k l