Manželky slovenských lesníkov, najmä pracovníkov š.p. Lesy SR Banská Bystrica, dostali (a dostávajú) v týchto dňoch na svoje súkromné (pritom veľmi presné!) adresy list s priloženou vyplnenou poštovou poukážkou v kolónke "odosielateľ". Pod textom listu je podpísaný Ing. Juraj Lukáč, náčelník Lesoochranárskeho zoskupenia VLK.
        Pán náčelník VLKa zahŕňa manželky lesníkov vskutku "objavnými" informáciami, napríklad: "Lesy boli vždy národným bohatstvom Slovenska", alebo: "Slovenské lesy dnes volajú o pomoc", či : "Pomôžme lesom, pretože ich potrebujeme!" Sú to konštatovania priam notoricky známe, ale pointa listu prichádza až po nich: "Podporte našu prácu pri záchrane slovenských lesov...Podporte neveľkou sumou naše programy, ktorými bojujeme za záchranu prirodzených lesov"..atď.
        Ďakujeme pekne, pán náčelník, za ponuku, ale pri záchrane slovenských lesov, pri ich rozumnom obhospodarovaní a zveľaďovaní, si slovenskí lesníci vystačia i sami, bez finančnej podpory, ktorú od nich žobroníte.
        A propos: nepochybne ste, pán náčelník VLK-a, počuli niečo o zákone, platnom na celom území Slovenskej republiky, teda aj u vás, v Tulčíku, kde sídli VLK. Ak nie, pripomíname vám, že máme na mysli zákon o ochrane osobných údajov. Budeme úprimne radi, keď sa nám zdôveríte, odkiaľ ste získali podrobné a presné adresy s menami manželiek slovenských lesníkov. 
        A na dôvažok: mrzí nás, že zmluvu, ktorú ste pred zrakmi zástupcov slovenských médií podpísali 4. decembra minulého roku v bratislavskom Dome novinárov s najvyšším predstaviteľom š. p. Lesy SR, sa vám akosi nechce dodržiavať. V nej sa totiž hovorí aj čosi o korektnej spolupráci medzi členmi LZ VLK a slovenskými lesníkmi. Spomínate si?
        Nuž tak veru. Pán náčelník sa rozhodol tiahnuť do boja za záchranu slovenských lesov (aj) za peniaze manželiek slovenských lesníkov. Tento bohumilý plán mu však asi ťažko výjde, pretože slovenskí lesníci "nainfikovali" blízkym a úprimným vzťahom k lesu celé svoje rodiny, nie iba svoje manželky. Ak teda tento "počin" pána náčelníka nechceme označiť expresívnym výrazom nehoráznosť, potom ho musíme nazvať prinajmenšom trúfalosťou.
        Ukazuje sa, že VLK sa bude musieť poobzerať za finančnou podporou u manželiek zástupcov iných záujmových skupín, združení či zoskupení, ktorých členovia sa síce prácou a obchodom s drevom zapodievajú, ale na ochranu lesa im pritom veľa času nezostáva...

Fedor Mikovič