Lesníci uzavreli sociálny zmier

 

 

      V historickej budove štátneho podniku LSR v Banskej Bystrici sa dňa 24. februára 2003 zišli zástupcovia Združenia zamestnávateľov LH na Slovensku a zástupcovia OZ DLV, aby spoločne zavŕšili úsilie komisií pre kolektívne vyjednávanie a podpísali Kolektívnu zmluvu vyššieho stupňa pre lesné hospodárstvo na Slovensku.
        Skôr, ako sa uskutočnil akt podpisu, vystúpil so svojím príhovorom Ing. Blažej Možucha - prezident združenia zamestnávateľov. Vyzdvihol prácu komisií, ktorá znova pomohla udržať sociálny zmier v LH. Ing. Borislav Majtán - predseda Odborového zväzu Drevo-Lesy-Voda - prítomným pripomenul históriu vzniku Vyššej kolektívnej zmluvy a ocenil aj prístup zamestnávateľov, že sa už po 13. krát môžeme stretnúť a uzavrieť tak dôležitý dokument pre zamestnancov v LH ako je Kolektívna zmluva.
        Kolektívna zmluva aj pre rok 2003 znamená mierny nárast tarifných miezd, ako pre kategóriu robotníkov, tak aj pre kategóriu THZ. Ďalej bola dohodnutá Kolektívna zmluva v doplnkovom dôchodkovom pripoistení až do roku 2005.
        Po krátkom oboznámení sa so zmenami v Kolektívnej zmluve, ktoré vykonal predseda Výkonnej rady lesníckej sekcie OZ DLV František Suchanovský, pristúpili jednotliví zástupcovia k samotnému podpisu. Za zamestnávateľov Kolektívnu zmluvu podpísali Ing. Blažej Možucha a Ing. Ján Novák, CSc., za odborárov Ing. Borislav Majtán a František Suchanovský (foto č. 1)
        Atmosféru podpisu dôležitého dokumentu umocnila aj prítomnosť zástupcov zamestnávateľov a odborov /na fotografii č. 2: Ing. Štefan Beňa, Ing. Peter Ťapay, Ing. Michal Galajda, Ing. Ján Štefánik a Ján Loderer/.
        Želajme si, aby sa obsah podpísanej Kolektívnej zmluvy podarilo naplniť v plnom rozsahu a v plnej šírke.

 

Text: František Suchanovský
Foto: Jozef Hikl