DNI SV. HUBERTA VO VYCHYLOVKE 

 

        Dňa 13.9.2003 poriadala Regionálna organizácia SPZ Kysúc v spolupráci s Kysuckým múzeom a OZ Čadca v skanzene na Vychylovke „ Deň Svätého Huberta.

        Viac ako 600 návštevníkov si prišlo pozrieť , čo pre nich poľovníci pripravili. Prvýkrát na Kysuciach bol tento deň organizovaný ako samostatná akcia pre poľovnícku i nepoľovnícku verejnosť.

        Aj keď privítanie zahraničných hostí z Poľska a Čiech bolo o 13,00 hodine, už od 9,00 hodiny začal rozvoniavať v siedmich kotloch súťažný guláš. Počas celého dňa si takmer všetci návštevníci vyskúšali streľbu z ozajstných zbraní na asfaltové letiace terče a neobišli ani výstavu „ Šelmy Kysúc a ich ochrana" .

        Ozajstnou perlou celého dňa bola „ Svätohubertská omša" pri kaplnke nad zastreleným jelenom. Omša v prírode pri zvukoch lesných rohoch a speváckeho zboru celebrovaná kňazom- poľovníkom bola nezabudnuteľným zážitkom.

        Orly, sokoly, krkavce a ďalšie dravce predstavili návštevníkom podujatia sokoliari. Na záver podujatia bola vyhodnotená súťaž o najlepší poľovnícky guláš . Družstvo OZ Čadca skončilo na čestnom 2. mieste.