Pre d Vianocami, po uzávierke decembrového čísla, sme dostali list od nášho čitateľa, podpísaný (rl). Zdal sa nám zaujímavý a preto publikujeme jeho časť:

  A ešte pár postrehov k časopisu Lesník č.11/2003:

Tak ako iste mnohých aj mňa zaujalo novembrové číslo Lesníka. Jeho vzhľad je skutočne príťažlivejší a kvalitnejší. Na druhej strane však nevidím výraznejší rozdiel oproti minulým číslam v obsahu. Negatívne hodnotím najmä 2. stranu s rubrikou „Aktuálne o transformácii“. Písať na začiatku decembra (vtedy sme dostali toto číslo Lesníka na náš OZ – možno že chyba je len v oneskorenej dodávke) o konferencii nárokových skupín v dňoch 28.-30.10.2003 by skôr vystihoval názov „Neaktuálne o transformácii“. Neviem presne, kedy bola uzávierka tohoto čísla, ale v jeho obsahu je možné vidieť aj informácie z polovice novembra (napr. je tu uvedený dátum 18.11.2003). Myslím, že v súčasnosti si najväčšiu pozornosť zasluhujú práve aktuálne informácie o transformácii nášho podniku.

Možno by bolo vhodné pokračovať v podobnej rubrike „Predstavujeme..“ a postupne predstaviť jednotlivých ľudí a oddelenia GR a neskôr aj kolektívy pracovníkov OZ.Taktiež by určite Vaši prispievatelia uvítali zverejnenie termínov uzávierok jednotlivých čísel časopisu (aspoň v každom Lesníku dátum uzávierky nasledujúceho čísla) pre včasné dodanie svojich príspevkov.

Verím, že moje subjektívne postrehy nevyzneli čisto negatívne. Osobne hodnotím novú podobu Lesníka pozitívne. Treba si uvedomiť, že všetko sa nedá urobiť zo dňa na deň. Sám uvádzate, že „Vzhľad Lesníka je trochu iný a budeme ho ešte meniť.“. Som presvedčený , že ďalšie zmeny nielen vzhľadu ale aj obsahu prinesú len skvalitnenie a pozitívny ohlas.

Želám veľa nápadov a prispievateľov.

-(rl)-

 

Ďakujeme za pripomienky a návrhy na zlepšenie. Nielen pochvala, aj kritika nám pomáha skvalitňovať obsah Lesníka.

Správne ste pochopili, že problém aktuálnosti rubriky Aktuálne o transformácii v novembrovom čísle bol v termíne uzávierky, konferencia nárokových skupín sa uskutočnila koncom októbra a preto informácia o nej mohla byť až v ďalšom čísle Lesníka. Našou snahou je distribuovať nové číslo vždy najneskôr v posledný týždeň aktuálneho mesiaca, uzávierka je preto okolo 15. Mimochodom, problematiku transformačného procesu v celej jeho šírke mapuje dvojtýždenník Transformačné novinky, ktorý ako wordovský dokument v prílohe elektronickej pošty vydáva Odbor transformačného projektu GR.

Rubriku, v ktorej budeme predstavovať oddelenia GR a nižšie organizačné jednotky máme takpovediac v „zálohe“, počkáme s ňou do mája, kedy bude implementovaná nová organizačná štruktúra. Príspevky dopisovateľov, spomínané v liste, zatiaľ prichádzajú sporadicky, uvítame každú správu z odštepných závodov. Domnievam sa, že v našom časopise je pomer informácií z GR a z OZ výrazne v neprospech správ „zdola“.  Mám ambície zmeniť tento stav. Ak sa rozhodnete pomôcť mi, moja adresa je gogola@lesy.sk. Vopred ďakujem za vaše príspevky.

 

                                                                                                            Peter Gogola

                                                                                                            výkonný redaktor