Outplacement v praxi

Program Outplacement pomohol už mnohým uvoľňovaným pracovníkom rôznych spoločností nájsť si nové zamestnanie. V predchádzajúcich číslach sme vám projekt Outplacement predstavili, poskytli informácie o jednotlivých moduloch a odpovedali na vaše otázky. Avšak, každá teória sa dá lepšie pochopiť na konkrétnom príklade, a preto vám v tomto čísle predstavíme pána Štefana, ktorý pracoval ako údržbár v istej výrobnej spoločnosti.

Pán Štefan pracoval v tejto spoločnosti 23 rokov od skončenia strednej priemyselnej školy. Región, v ktorom býva  a doteraz aj pracoval, je v súčasnosti známy vysokou mierou nezamestnanosti. Keď spoločnosť pristúpila k reorganizačným zmenám a pán Štefan sa dozvedel, že je jedným z uvoľňovaných pracovníkov, pozeral sa na danú situáciu skepticky. Nevedel si predstaviť, čo ho čaká, s hľadaním zamestnania nemal žiadne skúsenosti. Hneď začal zisťovať u svojich príbuzných a známych možnosti zamestnania sa v odbore, ktorý vyštudoval a mal v ňom dlhoročné skúsenosti. Týmto spôsobom však pri hľadaní zamestnania neuspel. V mieste jeho bydliska ani v blízkom okolí nepôsobila žiadna spoločnosť, ktorá by mohla využiť jeho kvalifikáciu.

Nakoniec sa rozhodol obrátiť na poradcu v rámci projektu Outplacement, ktorý pre uvoľňovaných zamestnancov zabezpečila ich spoločnosť. Podrobne mu popísal jeho situáciu, doterajšie úsilie, ktoré vynaložil na hľadanie zamestnania a zároveň aj jeho predstavy o vhodnom zamestnaní. Poradca mu navrhol pouvažovať o možnostiach zamestnania sa v 50km vzdialenom okresnom meste, prípadne aj v inom odbore, v akom pán Štefan doteraz pracoval. Na základe inzercie v regionálnej tlači zistili, že v okresnom meste má niekoľko výrobných spoločností veľkosklady a hľadajú vhodných kandidátov na pozície skladníka alebo vedúceho skladu. Jednou z požiadaviek na kandidáta však bola aspoň užívateľská znalosť PC na vedenie evidencie tovaru. Preto bolo potrebné absolvovať základný PC kurz. Poradca mu poskytol analýzu rekvalifikačných možností v mieste bydliska, na základe ktorej sa pán Štefan rozhodol investovať čas aj finančné prostriedky do zvyšovania svojej kvalifikácie a prihlásil sa na tento kurz. Medzičasom absolvoval aj tréning Šanca, ktorý mu priblížil situáciu na trhu práce, pomohol mu pripraviť si všetky materiály potrebné na svoje predstavenie sa vo vytypovanej spoločnosti, ako napr. životopis, sprievodný list, certifikát z PC kurzu a mal možnosť vyskúšať si aj samotný pohovor. Rozposlal niekoľko životopisov so sprievodnými listami. Najskôr mu prišlo niekoľko zamietavých odpovedí, no niektoré zo spoločností si aspoň ponechali jeho osobné údaje v ich personálnej databáze. Do skončenia pracovného pomeru sa mu nepodarilo zamestnať. Po pár týždňoch od registrácie na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny sa mu naskytlo zopár dočasných prác. Tieto sa spočiatku zdráhal prijať, pretože sa mu zdali byť neperspektívne, ale poradca mu vysvetlil aj nezanedbateľný psychologický efekt, ktorý mu môže aj dočasné zamestnanie dať. Človek nestráca pracovné návyky, má pocit užitočnosti, určité finančné prilepšenie, udržiava kontakty s ľuďmi -kolegami, a popritom si stále hľadá vhodné zamestnanie.

Po troch mesiacoch sa mu ozval personalista z jednej zo spoločností, ktorá si ho ponechala vo svojej databáze. Boli nútení obnoviť výberové konanie na pozíciu skladníka. Miesto potrebovali obsadiť v čo najkratšom čase, preto poprosili pána Štefana, aby prišiel na pohovor už nasledujúci deň. Pán Štefan ich na pohovore presvedčil, že je vhodným kandidátom a motivovaným pre túto prácu. Dohodli sa na pracovných a platových podmienkach, ako aj termíne nástupu. Po nástupe si zvykal na každodenné dochádzanie do okresného mesta. Keď sa bližšie spoznal so svojimi novými kolegami a zistil, že oni do práce dochádzajú zo susednej dedinky spolu autom, dohodol  sa s nimi na spoločnom odvoze. Pán Štefan teraz pracuje v novej práci, ktorú si našiel aj vďaka starostlivosti poskytnutej v projekte Outplacement.

Hana Golská a Barbora Kekeňáková

Koordinátorky projektu Outplacement pre Lesy SR