Outplacement, Lesy SR

V uplynulom mesiaci sa uskutočnili v rámci projektu Outplacement tréningy Šanca pre účastníkov OZ Košice, Poprad, Vranov n. T., Krupina. Cieľom tohto tréningu je zvýšiť šancu získať nove zamestnanie, zorientovať sa na trhu práce, pripraviť si informácie o sebe (životopis, sprievodný list), pripraviť sa na osobný pohovor u potenciálneho zamestnávateľa a zvládanie prípadných problémov v nezamestnanosti.  Reakcie na kurzy boli veľmi dobré. Všetci účastníci pozitívne ocenili, že sa mohli kurzu zúčastniť. Najdôležitejšie pre nich bolo, že:

a.) si mohli vyskúšať prijímací pohovor v modelovej situácií, kde v bezpečnom prostredí od svojich kolegov a lektora dostali spätnú väzbu a rady, ktoré aspekty ich správania treba zlepšiť tak, aby na potenciálneho zamestnávateľa urobili čo najlepší dojem a tým zvýšili šancu, že zamestná. Účastníci sa veľmi rýchlo na modelovú situáciu adaptovali, vedeli identifikovať klady aj nedostatky pri pozorovaní kolegov a pri každom ďalšom simulovanom pohovore bolo vidieť zlepšenie a nárast presvedčivého vystupovania a sebadôvery.

b.) ocenili možnosť napísať si životopis vo forme, ktorá sa v súčasnosti požaduje. Tento materiál by vám mal zabezpečiť pozvanie na vstupný pohovor.

c.) mali možnosť diskutovať a hľadať vhodné odpovede na otázky, ktoré sa zvyknú kandidátom klásť na pohovoroch. Skonštatovali, že mnohé z otázok ich zaskočili a nevedeli by na ne pohotovo reagovať bez predchádzajúcej prípravy.

Príprava na stretnutie s potenciálnym zamestnávateľom by sa nemala podceňovať. Správny postup a neopakovanie chýb zvyšuje vaše šance nájsť si nové, resp. lepšie pracovné miesto. Vysoká miera nezamestnanosti prirodzene zvyšuje konkurenčný boj medzi uchádzačmi o pracovné miesta. Výber častokrát závisí nielen od odbornosti, ale aj osobnostných predpokladov kandidáta. Tie máte možnosť ukázať pri osobnom stretnutí s potenciálnym zamestnávateľom. Keď sa prvýkrát stretnete s nejakým človekom, zanechá vo vás určitý dojem, či už kladný alebo záporný. Hoci je to mnohokrát ťažké, pokúste sa uvedomiť si, čo dávate svojim správaním najavo. Hovorí sa, že nikdy nedostanete druhú šancu vytvoriť prvý dojem.

Výhodou plynúcou z absolvovania tréningu Šanca pre účastníkov sú viditeľné v znížení strachu, trémy a negatívnych pocitov z nastupujúcej zmeny. Prínosom sú tieto informácie najmä pre účastníkov, ktorí sa v podobnej situácií ešte nikdy neocitli a nemajú skúsenosti s hľadaním si nového zamestnania. Zvýši sa ich sebadôvera a optimizmus, ktorý je veľmi potrebný pre sebaprezentácií.

V neposlednom rade znamená tréning Šanca úsporu času, keďže zbieranie relevantných informácií trvá dlhší čas, niekedy aj za cenu nepríjemných skúseností.