Editorial

Zmena je život. Kto by nepoznal túto všeobecne známu pravdu? A predsa. Ak akákoľvek zmena vtrhne do našich životov a naruší náš zaužívaný rytmus, reagujeme rôzne. Stiahneme sa do ulity, kritizujeme jej iniciátorov, hľadáme protiargumenty, bránime sa. Alebo sa, prekvapení hĺbkou zmeny, jednoducho zľakneme, pretože máme prirodzené obavy z toho, či sme schopní ju zvládnuť.

Zmena v organizácii práce, v prerozdelení kompetencií na úrovni lesných obvodov, lesných správ a odštepných závodov, v zavedení obchodno-logistického systému, založenom na presnej a jednotnej sortimentácii, neprišla neočakávane. Pokiaľ bola iba deklarovaná vedením Lesov SR, zamestnanci ju väčšinou vítali ako potrebnú a progresívnu. Dnes si už začínajú uvedomovať, že zmena na nich kladie väčšie nároky ako doteraz. Prináša so sebou potrebu širšieho odborného vzdelávania, nutnosť profesionálnejšieho prístupu, viac konkrétnej zodpovednosti každého z nás, možno viac úloh, ale aj ich pochopenie v súvislostiach s prácou našich kolegov a predovšetkým zosystematizovanie činností a aktivít v rámci podniku tak, aby fungoval čo najefektívnejšie – pre les, zamestnancov a zákazníkov.

Lesníci už neraz ukázali, že vedia všeličo zvládnuť. A ak si svoju prácu naviac skutočne vážia, som presvedčený o tom, že sa naučia veľmi rýchlo pracovať v novom systéme organizácie a riadenia podniku. Že si presne osvoja to, čo sa od nich očakáva a že sami pochopia, ako im pomôže zmena, ktorou prechádzajú, odbúrať množstvo papierovačiek. A ako im viac času ostane na to, čo majú na svojej práci radi. No a o to predsa ide. Pretože potom budú spokojní všetci – lesníci, zákazníci a hlavne, samotný les.

Jozef MARKO