Rozhovor s Ing. Jánom Štefánikom, rozvojovo–technickým riaditeľom š.p. LESY SR

Investície do špeciálnych technológií

Peter GOGOLA

Pán riaditeľ, aké sú zámery š.p. v oblasti strojných investícií pre najbližšie obdobie?

Odpoveď na túto otázku si vyžaduje väčší priestor: v prvom rade sú to plánované investície do ťažbovo–výrobných technológií. Mám na mysli viacoperačné stroje – harvestery a forwardery, integrované lanové systémy, ťažké lanovky na automobilových podvozkoch do listnatých porastov, ľahké lanovky na traktorových podvozkoch, vývozné súpravy pre sortimentnú metódu a prípravu biomasy, stínacie a hrbkovacie stroje na prípravu biomasy a LKT s hydraulickou rukou a zverným oplenom. Tieto investičné zámery priebežne realizujeme, v júli sme dostali harvestor JOHN DEERE 1270 D, dodávku forwardera očakávame koncom jesene. Priebežne nakupujeme štiepkovače GRIZZLY. Ďalšou technikou, do ktorej plánujeme investovať, je strojné vybavenie manipulačno–expedičných skladov – teda manipulačné linky na centrálne sklady, čelné nakladače a štiepacie zariadenia. Treťou skupinou sú stroje a strojové zariadenia pre letnú a zimnú údržbu lesných ciest, teda nákladné autá, dozéry, grédre, nakladače, rýpadla, pluhy a sypače. V neposlednom rade plánujeme investovať do nákupu osobných a technologických áut.

Zaostávanie Slovenska  v špičkových lesníckych technológiách nie je žiadnym tajomstvom. Masívne investície, plánované vedením š.p., prispejú k náprave veci, ale iste to nebude hneď. Kedy očakávate, že sa Slovensko priblíži úrovňou technológií k vyspelej lesníckej Európe? Je možné stanoviť - aspoň približne – časový horizont?

To je hypotetická otázka. Našou snahou je masívnymi investíciami do špeciálnych technológií dobehnúť vyspelé lesnícke krajiny. Na druhej strane je potrebné si uvedomiť, že technológie sú neustále inovované, vývoj ide stále dopredu. Preto si netrúfam stanoviť časový horizont, bolo by to hádanie z krištáľovej gule. Časť prác chceme zabezpečovať vlastnými kapacitami cez OZLT Banská Bystrica, a to hlavne v špecialnych technológiach a údržbe lesnej cestnej siete. Predpokladaný objem prác vlastnými kapacitami by mal cieľovo predstavovať 20 až 25 % celkového objemu výroby. Na zabezpečenie tohto podielu sú predovšetkým potrebné investície do spomínaných špeciálnych technológií.

LSR, š.p. v poslednom období mnohé činnosti outsorsovali a cielene začali pôsobiť na štruktúru a vybavenosť dodávateľov prác. Veľa mechanizačných prostriedkov bolo prenajatých, prípadne boli odpredané vlastným pracovníkom, ktorí prešli do vonkajšieho prostredia. Proces vytvárania dodávateľského prostredia naďalej prebieha. Teraz sa snažíme vytvárať podmienky na spájanie a zlučovanie drobných živnostníkov a podnikateľov do väčšich organizačných štruktúr, ktoré by mali byť stabilnejším partnerom v oblasti dodávateľov prác a služieb. Cieľom v tejto oblasti by malo byť dostatok primerane vybavených firiem s plošným pokrytím našich potrieb v hlavných činnostiach pestovnej a ťažbovej činnosti. To znamená, že aj dodávatelia prác sa budú musieť prispôsobiť trendu nových technológií, hlavne v ťažbovej činnosti a nezotrvávať len na klasickej metóde výroby surových kmeňov bez ohľadu na ekonomiku. Je načase vo vhodných podmienkach prejsť na sortimentnú technológiu a tá si vyžaduje inú skladbu mechanizmov a zmenu v investíciach.

Náš prvý harvestor už pracuje na plné obrátky, čoskoro k nemu pribudne jeho dvojča – forwarder. Plánuje š.p. LESY SR investovať do nákupu ďalších harvestorov? Koľko harvesterov sa „uživí“ na Slovensku?

Štiepkovač GRIZZLY

Tím špecialistov začal pracovať na orientačnej technologickej mape lesných porastov. Tá bude dôležitým podkladom pri rozhodovaní o spôsobe ťažby a približovania. Musíme sa odstrihnúť od minulosti, kedy o technologickom postupe rozhodovala dostupná technika. Ale aj bez technologickej mapy je jasné, že drevinové zloženie a sklon terénu v porastoch sú dva výrazne limitujúce faktory pre nasadzovanie harvesterov do prebierok a ostatných druhov úmyselných a náhodných ťažieb. Podľa veľmi hrubého nápočtu dnes harvestermi môžeme ťažiť na 14 % výmery lesov v užívaní LSR, š.p.

Tak, ako som uviedol, je tu dostatočný priestor aj pre dodávateľské firmy pre obsadenie voľnej časti kapacít. Bude si to však vyžadovať určitý systém dlhodobejších garancií z dôvodu, že sa jedná o finančne náročné investície. LSR, š.p. nie sú v krátkej budúcnosti schopné vykryť požadovanú potrebu v týchto technológiach. Tak je to i vo vyspelých lesníckych krajinách v Európe. Harvestorovú techniku nevlastnia len majitelia lesov, resp. veľké lesnícke spoločnosti, ale i menšie firmy a v mnohých prípadoch sú to len malí kontraktori.

Použitie špičkových, efektívnych technológií si vyžaduje primeranú technologickú pripravenosť porastov. Aký postup zvolia LESY SR v tomto smere ?

Všeobecne je známe, že na Slovensku je nízka vybavenosť lesov najmä odvoznými cestami. Preto v spolupráci s TU Zvolen otvárame projekt využitia geoinformatiky pri plánovaní ťažbovo dopravných technológií a sprístupňovaní lesov. V prvom rade ide o vykonanie dôkladnej analýzy existujúcej štruktúry dopravnej siete podľa jednotlivých typov a organizačných jednotiek. V ďalšej časti by sme mali dostať digitalizovaný výstup projektu (technologickú mapu) s podrobnými údajmi a využitím až po úroveň JPRL. Na základe viackriteriálneho rozhodovania získame informácie o potrebe dobudovania dopravnej siete a nasadenia optimálnych technológií pre celý výrobno-obchodno-logistický proces.

Starostlivosť o dopravnú infraštruktúru je trvalým problémom. Čo plánuje podnik urobiť pre zlepšenie tejto situácie ?

O investíciách do techniky pre údržby lesných ciest som sa už zmienil. Z úrovne podniku potrebujeme poznať skutočný stav cestnej siete. Preto je potrebná podrobná inventarizácia nielen jej hustoty, ale aj stavu podľa kategórie, kvality vozovky a povrchu, tiež zjazdnosti odvoznými súpravami počas sezóny a funkčnosti odvodňovacích zariadení. Bude to dôležitý podklad pri rozhodovaní o údržbách a rekonštrukciách. Už pre tento rok sa v údržbách ciest stanovili záväzne limity, aby OZ pri plnení hospodárskeho výsledku nešetrili práve na údržbach ciest a zvážnic. Špičkové technológie si vyžadujú vyššiu technologickú prípravu. Zvýšenie kvalitatívnych parametrov ciest nám umoží skrátiť približovacie vzdialenosti a znížiť náklady na výrobu dreva. Čo sa týka finančných zdrojov, pre príklad by sme si mohli zájsť do susedného Rakúska, kde v priemere náklady na vybudovanie odvoznej cesty vedia pokryť tržbami, ktoré získajú za predaj vyťaženej drevnej hmoty z trasy cesty.