Zájazd klubu dôchodcov

Martin ŽILKA

Do okruhu dobrovoľnej starostlivosti štátneho podniku LESY SR o zamestnancov sú zahrnutí aj bývalí zamestnanci – dôchodcovia, pre ktorých LESY SR, š. p. Banská Bystrica - generálne riaditeľstvo v spolupráci s odborovou organizáciou zorganizovali zájazd. V tomto roku sa odborný program uskutočnil v Arboréte Mlyňany a spoločenská časť na OZ Žarnovica na poľovníckej chate Kolienec.

Ráno 6. septembra sa väčšina z 36 účastníkov zájazdu dôchodcov - bývalých zamestnancov GR stretla v Banskej Bystrici na parkovisku pod Urpínom. Po zvítaní a informácii o programe odišli do Tesárskych Mlyňan a Viesky nad Žitavou, v katastroch ktorých sa nachádza známe arborétum, ktoré založil gróf Dr. Štefan Ambrózy - Migazzi v roku 1894.

Sprievodcom touto zelenou živou mapou sveta bol pán Miroslav Kaločai, zamestnanec Arboréta Mlyňany, patriace Slovenskej akadémii vied, ktorá spravuje tento 67 ha park pozostávajúci z 2370 taxonov drevín z celého sveta.

Krásne letné počasie v príjemnom tieni smrekov, jedlí, topoľov ale aj sekvojí, cédrov a iných domácich a introdukovaných drevín vytváralo pre našich seniorov príjemnú atmosféru stretnutia s bývalými kolegami. A ako mnohí priznali bolo ich jedinou príležitosťou vycestovať mimo svojho trvalého bydliska. Obhliadka arboréta trvala dopoludnia a po obedňajšej prestávke účastníci zájazdu odcestovali smerom do Banskej Bystrice so zastávkou na poľovníckej chate Kolienec, kde bola pripravená spoločenská časť programu. Posedenie zahájil Ing. Pavel Výbošťok predseda klubu dôchodcov. Účastníkov na pôde OZ Žarnovica privítal jeho riaditeľ Ing. Ján Tomáš, ktorý informoval účastníkov zájazdu o zmenách na odštepnom závode, tohto ročných úlohách a tiež odpovedal na otázky súvisiace s obchodnou politikou, dodávateľmi prác, poľovníctvom a pod.

O pohostenie a obsluhu sa postarali zamestnanci OZ Žarnovica.

Na záver je potrebné v mene účastníkov zájazdu poďakovať sa všetkým, ktorí sa podieľali na zabezpečení tejto akcie, osobitne vedeniu a zamestnancom OZ Žarnovica.

Ing. Martin Žilka je manažér na Odbore riadenia ľudských zdrojov, GR LSR

Foto: autor