Projekt Outplacementu laureátom prestížnej súťaže

Peter GOGOLA

Kolektív tvorcov z nášho podniku sa za svoj „Projekt Outplacementu ako prejav novej podnikovej kultúry“ stal laureátom siedmeho ročníka súťaže Slovenská cena za riadenie a rozvoj ľudských zdrojov 2005 v kategórii personálnych projektov.

Vyhlasovateľmi súťaže sú Združenie pre riadenie a rozvoj ľudských zdrojov a vzdelávacia spoločnosť ibis partner. Cieľom súťaže je prispieť k rozvoju ľudského potenciálu v organizáciách na Slovensku - propagovať vynikajúce výsledky a najlepšie praktiky v oblasti rozvoja ľudských zdrojov; orientovať pozornosť slovenských podnikov a organizácií na potrebu investovať do tejto oblasti; podnietiť výmenu informácií a skúseností medzi víťazmi súťaže a ostatnými členmi profesionálnej society. Každoročne sú ocenení traja laureáti v kategóriách osobnosť personálneho manažmentu a personálny projekt.

Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v Bratislave vo štvrtok 29. septembra na konferencii generálnych riaditeľov a personálnych manažérov. Cenu v podobe diplomu a pamätnej plastiky od autorky Milice Podstrelencovej prevzala organizačná riaditeľka LESOV SR Ing. Ivana Špiláková a vedúci Odboru riadenia ľudských zdrojov RNDr. Ivan Rusko.

„Projekt Outplacementu je jedným z prejavov novej podnikovej kultúry. Štrukturálne zmeny, súvisiace s prezamestnanosťou v štátnych podnikoch, dosiaľ nebývali spojené s projektmi, ktoré by reálne dokázali podať pomocnú ruku uvoľňovaným zamestnancom. My sme sa rozhodli pre takýto postup a ocenenie nášho projektu Outplacementu je dôkazom, že pomoc pri personálnych redukciách nemusí byť len formálna,“ povedala po prevzatí ceny organizačná riaditeľka Ing. Ivana Špiláková. „Ocenenie za projekt patrí vlastne všetkým zamestnancom, ktorí sa na jeho realizácii podieľali. Rád by som sa im za to poďakoval “, dodal RNDr. Ivan Rusko.

V kategórii osobností personálneho manažmentu boli ocenení: Mag. Regina Ovesny - Straka, generálna riaditeľka Slovenskej sporiteľne, Ing. Róbert Šimončič, generálny riaditeľ Microsoft Slovakia, s.r.o. a Ján Juhás, personálny riaditeľ VSS, a.s. Košice. V kategórii personálnych projektov si okrem našich kolegov vavríny víťazov odniesli Ing. Juraj Ivasuk a kol. za projekt „Návrh a realizácia systému odmeňovania podľa výkonu v Elektrovode Holding a.s.“ a Ing. Naďa Tomeková a kol. za projekt „Change management v spoločnosti Johns Manville Slovakia, a.s.“.