Rozhovor s prof. Ing. Ľubomírom Scheerom, CSc.,

prorektorom pre pedagogickú prácu, Technická univerzita Zvolen

Peter GOGOLA

prof. Ing. Ľubomír Scheer, CSc.

Aká je súčasná ponuka študijných programov pre záujemcov o štúdium na Technickej univerzite vo Zvolene?

V oblasti vysokoškolského vzdelávania na Slovensku a teda aj na TU vo Zvolene došlo v poslednom období k výrazným zmenám, ktoré súvisia s uplatňovaním Bolonského procesu s cieľom vytvoriť spoločný Európsky vysokoškolský priestor. Zaviedli sme Európsky systém transferu kreditov (ECTS), ktorý študentom umožňuje voľbu tempa štúdia, určitý stupeň samoprofilácie a možnosť národnej i medzinárodnej mobility, teda absolvovanie časti štúdia na inej vysokej škole doma alebo v zahraničí. Pri súčasných dobiehajúcich odboroch štúdia, od akademického roka 2005/2006 ponúkame novo akreditované študijné programy v rámci trojstupňového systému vzdelávania (bakalársky stupeň, inžiniersky stupeň, doktorandské štúdium). Nové študijné programy sú zamerané na lesníctvo a poľovníctvo, drevárstvo, design nábytku a interiéru, ekológiu a environmentalistiku, environmentálne a výrobné technológie. Ďalšie študijné programy sú zamerané na odvetvové ekonomiky a management, ekonomiku a management podniku, ochranu osôb a majetku pred požiarom, hasičské a záchranárske služby. Novinkou je celouniverzitný študijný program Ekonomika a manažment obnoviteľných prírodných zdrojov, na ktorom sa podieľajú viaceré fakulty našej univerzity. Pre zahraničných záujemcov o štúdium ponúkame študijný program Wood science and technology v inžinierskom stupni štúdia v angličtine na Drevárskej fakulte. Celkovo ponúkame v rôznych stupňoch štúdia 70 študijných programov, mnohé z nich nielen v dennej, ale aj externej forme štúdia. Zvýšený záujem o tieto nové študijné programy sa prejavil už v tomto akademickom roku, keď sa do prvých ročníkov zapísalo o 20 % študentov viac v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Technická univerzita, hlavne Lesnícka fakulta, je významným partnerom štátneho podniku LESY SR. Absolventi vašej školy hľadajú uplatnenie v radoch zamestnancov š.p. Vnímate istý posun v požiadavkách na profil absolventa TU (zo strany LESOV i všeobecne)?

Pri príprave nových študijných programov bola často diskutovaná otázka, či máme vychovávať absolventov so všeobecnejším profilom alebo užšie zameraných špecialistov. Som toho názoru, že súčasná ponuka týchto programov umožňuje uspokojiť obidve požiadavky, ako aj vhodne ich kombinovať. Ďalšie požiadavky na profil absolventa dokážeme vhodne uspokojiť prípravou a akreditáciou ďalších študijných programov podľa spoločenskej objednávky a praxe.

V poslednom období sa objavujú názory a ďalšie požiadavky na profil absolventov vysokých škôl zo strany ich zamestnávateľov. Podniky a firmy už chcú nielen dobrých odborníkov vo svojich oblastiach, ale súčasne aj zdatných manažérov s dobrými komunikačnými schopnosťami, projektovým a tvorivým myslením, schopných pracovať v tíme s potrebnými znalosťami v oblasti legislatívy, logistiky, obchodného rokovania. Samozrejmosťou sa stáva požiadavka komunikovať v cudzom jazyku. Platí to aj pre absolventov Lesníckej fakulty, ktorí napr. majú znalosti zo zákonov a legislatívy súvisiacej s ich odborným zameraním, avšak súčasnosť a ich úspešné uplatnenie si podľa môjho názoru vyžaduje širšie právne vedomie so znalosťami v oblasti obchodného práva, zákonníka práce, zákona o správnom konaní a pod.

Absolvent spĺňajúci všetky uvádzané požiadavky by bol ideálom, ale praktický život nás presviedča, že ideálny stav existuje len ojedinele. Je však v našich silách k tomuto ideálu sa približovať napr. aj úpravou už existujúcich študijných programov, zavádzaním nových metód a štýlu výučby (projekty študentov, prípadové štúdie za účasti odborníkov a manažérov z praxe), zlepšením spolupráce a intenzívnejšou komunikáciou medzi firmami a vysokými školami v oblasti vzdelávania. Za významnú aktivitu v tejto oblasti, na ktorej sme sa dohodli so zástupcami š.p. LESY SR, pokladám aj pripravovaný projekt manažmentu talentov našej univerzity. V rámci tohto projektu budú vyhľadávaní talentovaní študenti a zaraďovaní do banky talentov ako potencionálni uchádzači o rôzne pracovné pozície v rámci pôsobnosti vášho podniku.

Aké vytvárate podmienky pre to, aby tí najschopnejší a najtalentovanejší študenti dostávali príležitosť pre rozvoj na zahraničných stážach, študijných pobytoch, atď.?

V súčasnom období existujú vynikajúce príležitosti pre študentov zúčastňovať sa zahraničných študijných pobytov, stáží, letných škôl, dokonca absolvovať časť svojho študijného programu v zahraničí. Naša univerzita má uzatvorené dohody s partnerskými inštitúciami v zahraničí s možnosťou mobility študentov v rámci programu SOCRATES/Erasmus, LEONARDO da Vinci, medzinárodný program COCOP medzi ENSAM Clunny (Francúzsko) a TU Zvolen, medzinárodné programy SAIA, DAAD a pod. V rámci týchto programov naši študenti študovali v minulom akademickom roku na univerzitách v SRN, Rakúsku, Grécku, Fínsku a Francúzsku. Počty týchto študentov nie sú vysoké, želali by sme si zlepšenie aj v tejto oblasti, ale stále existujú určité problémy a aj finančné obmedzenia (počet štipendií). Problémy súvisia najmä s kompatibilitou študijných programov a vzájomným uznávaním štúdia, väčšou aktivitou študentov a ich jazykovými schopnosťami. Aj keď k nám už prichádzajú študovať študenti učiaci sa cudzie jazyky od základnej školy, na ich vedomostiach a hlavne schopnosti komunikovať v cudzom jazyku sa to výrazne neprejavuje. O tom, že v tejto oblasti nie je niečo v poriadku, svedčí aj fakt, že v systéme nových maturít boli najhoršie výsledky dosiahnuté práve z maturitnej skúšky z cudzích jazykov.

Odbor riadenia ľudských zdrojov na GR š.p. vypracoval koncepciu celoživotného vzdelávania zamestnancov. Vnímate v takto veľkorysom projekte priestor pre uplatnenie špecialistov z radov vašich pedagógov?

Potreba celoživotného vzdelávania je v poslednom období zdôrazňovaná na národnej i medzinárodnej úrovni. Celoživotné vzdelávanie je považované za ďalší nástroj pre zvyšovanie kvalifikácie, celkovej vedomostnej úrovne obyvateľstva, v širšom meradle aj zamestnanosti a nástroj k odstraňovaniu nepriaznivého demografického vývoja. Preto vypracovanie takejto koncepcie možno len uvítať. Dovolím si však poznamenať, že systém celoživotného vzdelávania musí byť pre zamestnancov motivačný. Je potrebné vytvoriť také prostredie, aby sa zamestnanec ďalšieho vzdelávania zúčastňoval nielen preto, že „chce“, ale aj preto, že „musí“, v nadväznosti na kvalifikačné požiadavky ako aj kariérny postup.

Na našej univerzite existuje dostatočné množstvo špecialistov, ktorí sú spôsobilí odborne garantovať rôzne oblasti celoživotného vzdelávania v komplexe les-drevo-ekológia-environment. Okrem toho, v ponuke nášho Centra ďalšieho vzdelávania TU vo Zvolene je už celý rad akreditovaných dlhodobých a krátkodobých kurzov a programov vhodných a potrebných aj pre zamestnancov š.p. LESY SR.

A teraz otázka z opačnej strany: domnievate sa, že by bolo pre študentov TU prospešné, keby sa vo vyučovacom procese uplatňovali špecialisti z radov zamestnancov š.p. LESY SR?

Som o tom presvedčený. Je to tiež súčasť našej spoločnej komunikácie a súvisí to už so spomínanou zmenou a postupným zavádzaním nových metód a štýlu výučby. Je potrebné povedať, že už v súčasnom období sa na výučbe v študijných programoch TU vo Zvolene podieľajú mnohí externí špecialisti, tiež nepriamo ako odborní konzultanti alebo recenzenti diplomových prác študentov. Podiel externých učiteľov na našej výučbe je na úrovni cca 4 %. Zamestnancov š.p. LESY SR je však medzi nimi pomerne málo, preto aj v tejto oblasti našej vzájomnej spolupráce môžeme súčasný stav posunúť dopredu.

Foto: archív TU