Kysucký zimný lesnícky triatlon

Peter SLOBODNÍK

Štátne a  neštátne subjekty pôsobiace v oblasti lesníctva v kysuckom regióne s porozumením lyžiarskeho strediska Snowparadise Veľká Rača, zorganizovali v dňoch 2.-3. marca 2005 nultý ročník pretekov v zimnom  lesníckom triatlone, ktorý pozostával s behu na snežniciach na 1,5 km muži, polovičná trať ženy, obrovského slalomu a behu na lyžiach na 5 km s dvojnásobnou streľbou po 5 rán v stoji pre mužov a pre ženy na polovičnej trati s jednou streľbou.

Už lesnícke fanfáry a občerstvenie pri večernom otvorení pretekov, naznačili zámery organizátorov. Následné „losovanie“ štartovných čísel, v podobe streľby so vzduchovky na upravený terč diviaka určilo štartovné poradie pretekára na celé preteky v lokalite Dedovka v lyžiarskom stredisku Snowparadise Veľká Rača.

Keď druhý deň ráno o 9,30 hod. štartér odštartoval prvého z 28 pretekárov v behu na snežniciach. Začala na Slovensku zatiaľ neobvyklá súťaž. Nasledujúci obrovský slalom, ale najmä beh so streľbou na náročnej trati tesne pred 16.00 hod. ukončili vyčerpávajúci deň pretekárov, ale aj organizátorov.

Získané poznatky organizátorov a pocity pretekárov z pretekov, ktoré si vymenili pri občerstvujúcom guláši v chate „U medveďa“ ešte pred vyhlásením výsledkov, dávajú všetkým účastníkom motiváciu k organizácii a účasti na prvom riadnom ročníku pretekov v roku 2006.

 

Výsledky:

 

Ženy:

1. Jozefína Kučeríková – OZ Námestovo

2. Anna Šošková – Čadca

3. Oľga Labudová – Lesy Sp. Nová Ves

 

Muži do 35 rokov:

1. Ľuboslav Čierňava – OZ Čadca

2. Milan Botto – OZ Revúca

3. Peter Diča – ŠL TANAP

 

Muži 36 – 45 rokov:

1. Ľuboš Fabián – ŠL TANAP

2. Vladimír Rusnák – ŠL TANAP

3. Ľubomír Lonský – OZ Námestovo

 

Muži nad 46 rokov:

1. Pavel Kret – OZ Kriváň

2. Peter Slobodník – LSR š.p. GR

3. Dušan Zacharovský – OZ Žilina