Základom úspechu je dobrý poľovnícky sprievodca

Peter GOGOLA

Peter Kuric

O poľovníckej turistike sa rozprávame s vedúcim Odboru poľovníctva a rybárstva generálneho riaditeľstva LSR Ing. Petrom Kuricom

 

Štátny podnik Lesy SR venuje poľovníctvu a poľovníckej turistike veľkú pozornosť. S akým zámerom sa Odbor poľovníctva a rybárstva zúčastňuje na výstavách?

Snažíme sa viac o reklamu nášho š.p. a hlavne o to, aby sa naši potenciálni zákazníci dozvedeli, že existujeme, poskytujeme možnosti lovu a že máme dobré poľovačky a služby, ktorými dokážeme uspokojiť ich poľovnícke priania. Mnohí o našom podniku nemajú informácie, takže sa pokúšame na výstavách dať o sebe vedieť a podať základné údaje vrátane potrebných kontaktov.

Aké ponúkate lovecké „menu“?

Lesy SR sú jediným užívateľom poľovných revírov na Slovensku, ktorý ponúka poľovačky na všetky druhy zveri, ktoré je v zmysle platnej legislatívy možné loviť. Naša ponuka sa zameriava na lov jelenej, danielej, muflónej, srnčej, diviačej a bažantej zveri a tiež medveďa a vlka. Najväčší záujem je tradične o lov karpatských jeleňov. Napriek veľkej konkurencii v zahraničí nás teší záujem poľovníkov o lov danielov a muflónov vo voľných revíroch, ako aj vo zverniciach. Málokto vie, že Slovensko je najmä vďaka poľovným revírom LSR, OZ Palárikovo v poradí druhým štátom na svete s počtom danielích trofejí s bodovou hodnotou nad 200 b. CIC. Pomerne veľký záujem prejavujú poľovníci o lov diviačej zveri. U tohto druhu zveri má Slovensko tretiu najsilnejšiu trofej na svete. Poľovnícky veľmi atraktívna a cenovo veľmi výhodná je ponuka kombinovaného lovu diviačej zveri a vlka. Verím, že aj lov v bažantniciach v Palárikove a Leviciach je i pre náročných poľovníkov príjemným zážitkom.

Môžete popísať cestu od prejavenia záujmu o lov zveri v niektorom z našich revírov k lovu samému?

Potencionálni klienti kontaktujú buď odbor poľovníctva GR Lesov SR, napr. na poľovníckych výstavách, alebo priamo jednotlivé odštepné závody. Pokiaľ hosť osloví generálne riaditeľstvo LSR v Banskej Bystrici, na základe požiadavky na druh a kvalitu, resp. cenu trofeje lovenej zveri, ho „pridelíme“ konkrétnemu odštepnému závodu. Dôležité sú tiež nároky na služby, spôsob ubytovania, stravovania atď. Keď získame tieto informácie, sprostredkujeme poľovníkovi kontakt s príslušným odštepným závodom, ktorý zariadi všetky formality týkajúce sa pobytu poľovníka, určí poľovný revír a pridelí poľovníckeho sprievodcu. Hosť však môže tiež osloviť priamo odštepný závod a v prípade, že OZ môže uspokojiť jeho požiadavky na poľovačku a služby ďalšia komunikácia prebieha nezávisle od generálneho riaditeľstva.

Ako motivujete svojich zamestnancov, aby pristupovali zodpovedne k sprevádzaniu poľovníckych hostí?

To je zásadná vec. V mojich očiach je sprievodca najdôležitejšia osoba, ktorá prichádza s poľovným hosťom do styku. Presvedčiť klienta o tom, že by mal prísť poľovať k nám, je mnohokrát veľmi ťažká práca, pretože konkurencia v okolitých štátoch je obrovská. Keď už ho získame, niekedy po veľmi dlhých a ťažkých rozhovoroch argumentovaním, prečo má ísť práve k nám a nie inde, potom je poľovnícky sprievodca tým, kto s hosťom strávi najviac času a jeho jednanie dokáže ovplyvniť úspešnosť celej akcie. Zlyhanie práce poľovníckeho sprievodcu poškodzuje celý systém a celé úsilie, ktoré predchádzalo získaniu klienta na poľovačku. Ten si totiž urobí obraz o firme hlavne na základe kontaktu so sprievodcom podľa jeho osobného i odborného vystupovania. Keď sprievodca odvedie zlú prácu, poznamená tým negatívne v očiach hosťa úroveň celého š.p. a tomu sa snažíme aktívne brániť. Vlani sme pristúpili k určitým zmenám v mzdových predpisoch, pretože ľudia, ktorí sa podieľajú na výkone práva poľovníctva, vkladajú veľké množstvo svojho voľného času v prospech š.p.. Okrem bežnej pracovnej náplne sprevádzajú hostí skoro ráno, neskoro večer, v sobotu, v nedeľu a za to musia byť patrične ohodnotení. Náš systém odmeňovania motivuje poľovníckeho sprievodcu k tomu, aby mal už pred príchodom hosťa vyhliadnutú zver a aby mal tiež dopredu pripravený poľovnícky program. To samozrejme robí vo svojom voľnom čase. Odmenu dostane po poľovníckej akcii v závislosti od výsledku. Nechceme, aby sa stávalo, že sprievodca vyráža s hosťom na prvú vychádzku s tým, že len vtedy ide do revíru niečo „objaviť“ . Snažíme sa o to, aby celá akcia bola stopercentne pripravená už pri prvej vychádzke.

Aký je záujem o ponuku poľovačiek zo strany zahraničných poľovníkov?

Najpočetnejšiu klientelu tvoria Nemci a Rakúšania, na treťom mieste sú českí poľovníci. Situácia sa zlepšuje po vstupe Slovenska do EÚ, pretože boli zrušené poplatky za prevoz zbraní a streliva cez hranice. Stačí, aby mal poľovník európsky zbrojný pas a pozvánku na poľovačku. V ostatných rokoch výrazne stúpa aj počet domácich poplatkových poľovníkov, ktorí sa už počtom vyrovnajú zahraničným poľovníkom. Ročne u nás poľuje cca 2200 poplatkových poľovníkov, avšak zahraniční poľovníci tvoria 70  % z tržieb za poplatkový lov.

Prajem všetkým, ktorý sa podieľajú na riadení a priamom výkone práva poľovníctva veľa pekných poľovníckych zážitkov v novej poľovníckej sezóne 2005 / 2006.

Ďakujem za rozhovor.