I. Špiláková: „Bezprostredný kontakt je najlepší“

Jozef MARKO

Vedúci lesných správ dostali informácie o zmenách z prvej ruky

V máji, počas troch dní v banskobystrickom hoteli Dixon, na stretnutiach s predstaviteľmi vedenia š.p. Lesy SR, prizvanými riaditeľmi odborov na generálnom riaditeľstve a expertmi zo spoločnosti Transform, dostali možnosť stopäťdesiati vedúci lesných správ zadefinovať si témy a okruhy otázok, o ktorých chcú v súvislosti so zmenami v podniku hovoriť a na ktoré chcú poznať odpovede.

ZOSÚLADIŤ POŽIADAVKY ZÁKAZNÍKOV S POTREBAMI LESA

„Za rozhodujúcich partnerov v procese zmien považujeme práve vás – vedúcich lesných správ. Dnes je ale potrebné hovoriť o tom, akým spôsobom chceme zmeny zrealizovať a nie o tom, či sú potrebné. Každý z vás by sa mal pozrieť na fungovanie lesnej správy, na ktorej pôsobí a povedať si, akoby ste sa správali, keby vám samotným tie lesy patrili, alebo keby patrili súkromnému vlastníkovi. Vo vedení podniku vychádzame z toho, že na strednej úrovni riadenia máme skúsených profesionálov, ktorí poznajú les a vedia, ako sa oň majú starať. Našou úlohou bude dať vám do rúk také nástroje, ktoré vám umožnia vychádzať v ústrety požiadavkám zákazníkov tak, aby boli zosúladené s potrebami lesa,“ povedal vo svojom úvodnom vystúpení generálny riaditeľ Ing. Karol Vinš, ktorý zrekapituloval doterajší postup v procese zefektívňovania riadenia podniku a informoval správcov o postupe ďalších krokov.

EFEKTÍVNA KOMUNIKÁCIA A ELIMINOVANIE ŠUMOV

Organizačnej riaditeľky Ing. Ivany Špilákovej sme sa opýtali, prečo sa vedenie podniku rozhodlo zvoliť takýto organizačne a technicky náročný spôsob komunikácie so zamestnancami: „Z aprílového vydania podnikového časopisu Lesník, ktoré sa venovalo téme odborného lesného hospodára, zodpovednostiam a kompetenciám nielen tejto pozície, ale aj pozície vedúceho lesnej správy a lesníka, sme dostali spätnú väzbu, ktorá nám signalizovala, že niekde nesprávne a niekde nedostatočne pochopili význam zmien. Ukázalo sa, že v procese zmien je bezprostredný kontakt najlepší. Ak chceme so zamestnancami efektívne komunikovať a eliminovať rôzne šumy a skresľujúce informácie, musíme klásť dôraz na pravidelné stretnutia tohto druhu, na ktorých dostávajú informácie z prvej ruky nielen lesníci z regiónov, ale platí to aj opačne. Za tých niekoľko hodín nebolo síce možné uspokojivo odpovedať na každú otázku a podrobne vysvetliť každú tému, ale každým zaujímavým a konštruktívnym návrhom a pripomienkou, ktorá na stretnutiach odznela, sa budeme ďalej zaoberať. A v podobných stretnutiach budeme určite pokračovať.“

Prístup vedenia k odkomunikovaniu pripravovaných zmien ocenili prítomní zo všetkých regiónov Slovenska. A to nielen uznanlivými komentármi, ale aj odpoveďami na otázky na záver jednotlivých stretnutí, ktoré sú vyhodnotené v priloženom grafe. A čo ich najviac zaujímalo? Mzdové a finančné ohodnotenie, technické vybavenie, zodpovednosť a kompetencie, ale aj problematika odpredaja dubiózneho majetku, poľovných revírov a v neposlednom rade aj dvojstupňového riadenia, ku ktorému podľa Ing. Vinša perspektívne smerujeme. V skupinách aktívne pracujúci správcovia okrem toho maximálne zodpovedne pristúpili k odpovediam na tieto zadefinované otázky: Aké máte informácie o zmenách vo fungovaní odštepných závodov, lesných správ a lesných obvodov? Ktoré problémy by mali zmeny riešiť? Kde vnímate riziká, spojené s navrhovaným riešením? Čo sa chcete dozvedieť? Svojimi konštruktívnymi odpoveďami sa stali tvorcami zmeny. A ich prístup na stretnutiach v Banskej Bystrici ukázal, že budú aj jej nositeľmi.

 

Aká informácia z pracovného stretnutia vedúcich lesných správ bola pre vás najcennejšia?

Ja považujem za najcennejšiu prezentáciu kolegov z OZ Prievidza ohľadom obchodno – logistického systému a jeho zavádzania.

Myslím, že sme dostali komplexnú informáciu o fungovaní lesnej správy, o kompetenciách a zodpovednosti jednotlivých pracovníkov. Taktiež za dôležité pokladám to, že boli zodpovedané naše otázky, týkajúce sa technického vybavenia a dopravy, teda vecí nevyhnutných pre lesnícku prevádzku.

Mnohé informácie, ktoré odzneli na tomto stretnutí neboli pre mňa nové, pretože časť z nich pochádzala z odborárskych rokovaní so zamestnávateľom alebo z diskusných fór na odštepných závodoch. Pre mnohých správcov však tieto informácie boli nové a to, že dostali odpovede priamo od vrcholového manažmentu, bolo prínosom. Myslím, že takéto stretnutia by sa mali opakovať.
Pre mňa najcennejšia informácia bola tá, ktorú prezentovali kolegovia z OZ Prievidza o obchodno – logistickom systéme, ktorý plánuje generálne riaditeľstvo implementovať na všetkých odštepných závodoch prostredníctvom zriadenia obchodno – logistického úseku. Druhou, nemenej dôležitou informáciou bola časová postupnosť jednotlivých krokov, týkajúcich sa zmien organizačnej štruktúry na úrovni LS a LO.