Dobré sa samo (?) chváli

Lucia ŠALAPKOVÁ

Ľudové príslovie hovorí, že vraj „dobré sa samo chváli“. Iste je na tom niečo pravdy, ale niekedy je potrebné aj to dobré trochu pretlačiť do povedomia verejnosti. Preto sa pracovníci Strediska Turizmus rozhodli zvýšiť vyťaženosť zariadení prostredníctvom prezentácie svojich zariadení verejnosti. Rozhodli sme sa cielene osloviť predstaviteľov cestovných kancelárií, partnerských firiem a žurnalistov, píšucich pre časopisy, venujúce sa turistickému ruchu.

Prezentácia sa uskutočnila v pondelok 23. mája v Poľovníckom kaštieli v Palárikove a pokračovala v utorok 24. mája v Zámočku v Topoľčiankach. Súčasťou programu v Palárikove bolo i slávnostné prestrihnutie pásky na novodokončenom miniwellness centre v pravom krídle budovy kaštieľa. Mária Becíková, vedúca zariadenia, s neskrývanou pýchou hrdo sprevádzala prítomných - a mala byť na čo pyšná. Ďalšie služby, ktoré môže miniwellness centrum poskytnúť hosťom, výrazne zvyšujú atraktívnosť kaštieľa a rozširuje rady potenciálnych zákazníkov. Ani kuchyňa sa nedala zahanbiť a prítomní to vysoko ocenili. Cigánska kapela vytvorila príjemnú atmosféru a hostia sa cítili (ako povedal novinár Ľuboš Homolka z redakcie Cestovateľa) „ako v božom koši“.

Druhý deň programu pokračoval v Zámočku v Topoľčiankach. Opäť honosný interiér, skvelá kuchyňa a pozorní hostitelia. Bonusom bola obhliadka zubrej zvernice a Národného žrebčína.

Prezentácia zariadení Strediska Turizmus bola prvým pokusom o prienik do vedomia širšej verejnosti. Veríme, že úspešným.

Ing. Lucia Šalapková je pracovníčkou Strediska Turizmus na GR š.p. LESY SR