Nová koncepcia vzdelávania zamestnancov - významný

nástroj strategického riadenia Lesov SR, š. p.

Ivan RUSKO

O AKÝCH VZDELÁVACÍCH AKTIVITÁCH TEDA MÔŽEME HOVORIŤ?

(dokončenie z Lesníka č. 5)

Potrebu vzdelávacích aktivít nášho podniku rozdeľujeme do štyroch hlavných oblastí:

1. Odborné vzdelávanie

Jedná sa o všetky školiace aktivity, ktoré sa zaoberajú zvyšovaním kvalifikačnej úrovne zamestnancov od lesníckej problematiky, cez marketing, ekonomiku, financie, daňovníctvo a legislatívu. Školiace aktivity sú zabezpečované hromadne podľa jednotlivých cieľových skupín (vzdelávanie OLH, Vedúcich LO a pod.), ale aj individuálne – tam, kde sa jedná o špecifické vzdelávanie jednotlivých odborných pracovníkov.

Dodávatelia služieb:

odborné lesnícke vzdelávanie zabezpečujeme prostredníctvom Ústavu pre výchovu a vzdelávanie pracovníkov lesného a vodného hospodárstva SR Zvolen, s ktorým má naša organizácia uzatvorenú rámcovú zmluvu o spolupráci a vzájomnej pomoci v oblasti ďalšieho vzdelávania zamestnancov LSR, ku ktorej sa každoročne dopĺňa „špecifikácia“ konkrétnych vzdelávacích modulov pre daný kalendárny rok.

ďalším partnerom pre lesnícke vzdelávanie je Technická univerzita Zvolen.

pre zabezpečenie ostatných oblastí odborného vzdelávania akreditované vzdelávacie inštitúcie podľa potrieb naplnenia konkrétnych odborných oblastí.

 

Cieľové skupiny:

odborní pracovníci všetkých organizačných úrovní podľa konkrétneho odborného a pracovného zamerania

2. Nadodborné vzdelávanie

Zahŕňa všetky vzdelávacie aktivity, ktoré presahujú rámec odborného vzdelávania. Jedná sa predovšetkým o manažérske vedomosti a zručnosti, ako sú napr. prezentácia, komunikácia, vedenie tímov, riešenie konfliktov, asertivita. Do uvedenej oblasti je sa zaraďujú aj vedomosti a zručnosti v oblasti riadenia ľudských zdrojov a personálneho manažmentu.

Dodávatelia služieb:

Kvalitné vzdelávacie spoločnosti, ktoré sa danou problematikou zaoberajú a z týchto sa vyberie na základe verejnej súťaže spoločnosť, ktorá bude vedieť dlhodobo najlepšie pokryť naše požiadavky na kvalitu požadovaných vzdelávacích aktivít, dokáže sa prispôsobiť našim požiadavkám na flexibilitu jednotlivých vzdelávacích modulov a zabezpečí spätnú väzbu vo vzťahu na vyhodnotenie efektívnosti vynaložených nákladov na vzdelávanie.

 

Cieľové skupiny:

manažéri na všetkých organizačných úrovniach personalisti obchodníci ostatní odborní pracovníci s potrebou tímovej práce a komunikácie s externým prostredím.

3. Jazykové vzdelávanie

Zahŕňa vzdelávanie najmä v jazyku anglickom, ktorý je komunikačným jazykom Európskej únie a využíva sa pri štúdiu odbornej literatúry v oblasti marketingu, manažmentu a ľudských zdrojov. Ďalším jazykom je jazyk nemecký, ktorý je prednostne užívaný v oblasti stredoeurópskeho lesníctva a v oblasti poľovníctva.

Lesy SR podporujú vzdelávanie vlastných zamestnancov v štúdiu oboch citovaných jazykov, najmä však jazykové vzdelávanie na vyšších stupňoch znalosti jazyka.

Zamestnanci si rozširujú jazykové vedomosti na vlastné náklady s tým, že zamestnávateľ zabezpečí jedenkrát ročne ich preskúšanie externou certifikovanou firmou podľa štandardov EU, na základe čoho sú absolventi zaradení do vedomostných stupňov A1,A2, B1,B2, C1,C2. Podľa dosiahnutého vedomostného stupňa uhradí zamestnávateľ žiadateľovi náklady na jazykové vzdelávanie v nasledovnej výške:

A1 – 2000,-Sk, A2 – 3000,-Sk, B1 - 4000,-Sk, B2 – 5000,-Sk, C1 - 6000,-Sk, C2 - 7000,-Sk

Náklady spojené s odborným jazykovým vzdelávaním sú hradené maximálne do výšky skutočne vynaložených nákladov.

4. Vzdelávanie v informačných technológiách (IT)

Tvalým záujmom LSR je zvyšovať úroveň práce s IT. Keďže v podmienkach našej organizácie nie je možné objektívne zisťovať a preukazovať stupeň znalostí pre ovládanie osobných počítačov pre efektívne využívanie informačných technológií, je nevyhnutné pristúpiť k použitiu systému ECDL. ECDL je program, ktorým sa overuje počítačová gramotnosť pomocou medzinárodne uznávanej štandardizovanej metodiky. Študenta programu ECDL sprevádza medzinárodne uznávaný doklad – Index ECDL. Schopnosť efektívne využívať základné informačné technológie sa preukazuje úspešným absolvovaním série štandardizovaných testov a potvrdzuje sa vydaním certifikátu ECDL, ktorý má časovo neobmedzenú platnosť. Za jeho lokalizáciu zodpovedá národný garant, t.j. na Slovensku Slovenská informačná spoločnosť (SISp). Po úspešnom absolvovaní všetkých 7 skúšok v priebehu 3 rokov vzniká nárok na vydanie certifikátu ECDL, pri absolvovaní 4 skúšok môže absolvent požiadať SISp o vydanie osvedčenia ECDL Štart. LSR š.p. má záujem na zvyšovaní spôsobilosti svojich zamestnancov v IT systémom absolvovania predpísaných skúšok, k čomu bude vzdelávacie aktivity podporovať tak, aby v priebehu rokov 2005-2007 aspoň 30 % zamestnancov s prideleným osobným počítačom vykonalo skúšky pre vydanie osvedčenia ECDL Štart.

V priebehu roka 2005 budú zabezpečené všetky personálne, technické a ekonomické podmienky k uskutočneniu školení potrebných k implementácii nového informačného systému.

 

(dokončenie v júlovom vydaní Lesníka)