Outplacement za prvých šesť mesiacov roku 2005

Miloš GOČÍK

S príchodom leta si dovoľujeme zhodnotiť prínos projektu Outplacement pre Lesy Slovenskej republiky, š.p. v prvom polroku tohto roku. Aj v úvodných šiestich mesiacoch sme sa vzájomnou spoluprácou snažili čo najviac uľahčiť situáciu všetkým tým, ktorí sa z dôvodov reorganizácie spoločnosti nevyhli nepríjemnému faktu straty zamestnania.

Prostredníctvom svojich regionálnych koordinátorov využilo viac než 400 uvoľňovaných zamestnancov možnosť zapojiť sa do projektu, čím si tak dôležitým spôsobom zvýšili svoju šancu nájsť si v čo najkratšom čase svoje ďalšie uplatnenie.

Treba poznamenať, že možnosť zapojiť sa do projektu má každý z uvoľňovaných zamestnancov a je len na ňom ako sa rozhodne. V prvom polroku tak mohli využi možnosť zúčastniť sa niektorého z 24 ponúkaných tréningov v jednotlivých častiach Slovenska, získať informácie o tom, aké sú ďalšie možnosti uplatnenia – kde a ako si hľadať prácu, mať prístup ku konkrétnym pracovným ponukám. Za šesť mesiacov to bolo takmer 112 zoznamov s rôznymi ponukami z jednotlivých regiónov, v prípade záujmu aj so zahraničia. Ďalšími možnosťami sú informácie o možnostiach rekvalifikácií, určené pre tých, ktorí sú presvedčení, že si svoje zručnosti chcú rozšíriť a zvýšiť si tak svoje šance. Rovnako fundované odpovede dostali aj všetci tí, ktorí sa rozhodli prestať byť zamestnancami, postaviť sa na druhú stranu a začať zamestnávať sami seba. V mnohých prípadoch tak mohli účastníci dostať rady a informácie, či začať podnikať, či je to pre nich vhodné, resp. kde získať ďalšie informácie o konkrétnych krokoch spojených s týmito začiatkami.

To všetko sa dialo prostredníctvom osobných stretnutí, tréningov, ale aj radami na diaľku – prostredníctvom e-mailu či telefónu.

Napriek pomerne širokej škále ponúkaných možností, vždy sa nájdu ľudia, pre ktorých je pomerne ťažké prekonať nepríjemný pocit pri rozchode so zamestnávateľom. Preto je pre nich aj ťažké prijať ponúknutú pomocnú ruku a uveriť nádeji, že je tu šanca na pozitívnu zmenu.

Počas svojej ďalšej šesťmesačnej púti sme dostali a počuli mnoho rôznych názorov a odkazov na našu prácu. Preto v snahe presvedčiť tých, ktorí ponúkanej šanci neveria, Vám sprostredkúvame niektoré z nich.

Sú to odkazy účastníkov tréningov a konzultácií s cieľom pomôcť pri hľadaní zamestnania:

Prievidza – marec 2005: „Veľmi prehľadne mi bolo povedané o problematike, ktorá ma zaujímala.“

Vranov n.T. – marec 2005: „Poučenie o forme písomného a neverbálneho kontaktu s budúcim zamestnávateľom.“

Vranov n.T. – marec 2005: „Získanie potrebných informácií, ako sa uchádzať o novú prácu.“

Levice – máj 2005: „Príprava do nového života.“

Levice – jún 2005: „Celkový tréning bol na vysokej odbornej a praktickej úrovni. Ďakujem.“

Lučenec – jún 2005: „ Dodanie chuti pustiť sa do nových sfér v existencii a ukázanie cesty ako sa v začiatkoch tejto novej situácie postaviť a vyrovnať aj psychicky s daným stavom.“

Kriváň – jún 2005: „Získal som vedomosti ako si nájsť nové zamestnanie.“

Rožňava – jún 2005: „Páčilo sa mi, som bol nadmieru spokojný.“

Humenné – jún 2005: „Ako mladý človek vie rozprávať a zaujať o nezamestnaných a snaží sa ako pomôcť.“

Lučenec – jún 2005: „Všetko bolo na výbornú.“

Lednické Rovne – jún 2005: „Nové informácie pri hľadaní zamestnania. Ďakujem“

Mgr. Miloš Gočík je manažér spoločnosti Trenkwalder Management Partners