Editorial

Milí kolegovia!

 

Po uplynulé roky som sa v januárovom čísle prihováral všetkým čitateľom v novoročných príhovoroch, ktoré chceli byť vyjadrením mojej viery v úspešný nadchádzajúci rok. Tento príhovor je iný než tie predošlé. Niežeby som neveril v úspechy v novom roku.

Koncom januára končí moja misia na poste generálneho riaditeľa š.p. LESY SR. Môj krok je rozhodnutím, ktoré čaká každého manažéra zmeny v momente, keď je prvá etapa obhajovania, presadzovania a implementácie zmien úspešne rozbehnutá. Nie, že by bola práca skončená, ale úspešné výsledky nášho projektu pozorne sledujú nielen naši oponenti, ale aj vlastníci firiem, ktorí majú rovnaký problém ako mali LESY SR ešte pred tromi rokmi.

Viem, že moje pôsobenie na  poste generálneho riaditeľa sprevádzalo mnoho dôležitých a vážnych rozhodnutí. Všetky boli pripravené a realizované s cieľom strategickej systémovej zmeny, ktorú lesníctvo potrebovalo už pred mnohými rokmi, v dobrej viere a na prospech podniku. Ekonomické ukazovatele sú toho dôkazom: hospodársky výsledok, priemerná mzda a ďalšie parametre hospodárenia ukazujú, že LESY SR sú zdravou, rozvíjajúcou sa spoločnosťou. Som presvedčený, že cesta, po ktorej kráčame, má správny smer a pozitívne zmeny sú nezvratné.

 

Vinšujem Vám všetkým veľa zdravia a síl do nového roku.

Karol Vinš