Nezabudli!

Igor VISZLAI

Ani súčasníci na dôchodcov, ani dôchodcovia na svojich nástupcov.

Aj takto by sa dala charakterizovať spoločná akcia, ktorú začiatkom decembra zorganizoval Odštepný závod Revúca pre svojich bývalých aj terajších zamestnancov.

Po štyroch rokoch bol štátnym lesom vrátený poľovný revír Drienok na lesnej správe Ratková. Nakoľko sa za ten čas zmenil charakter niektorých porastov, odrástli mnohé mladiny a naopak vznikli nové, neodvážili sme sa zorganizovať spoločnú poľovačku na diviaky pre poplatkových hostí, ale riešili sme to personálnou poľovačkou. Na túto sme pozvali aj bývalých zamestnancov správ a ústredia závodu. Až na ojedinelé výnimky prišli všetci aktívni poľovníci a hneď na začiatku nešetrili slovami uznania, že sa na nich celkom nezabudlo. Slávnostným halali sa navodila veľmi príjemná atmosféra a organizácia poľovačky bola výborná. Tri pohony na relatívne malej ploche pri minimálnych presunoch mali svoju dynamiku, pričom si účastníci mohli všímať zmeny na porastoch, na ich sprístupnení a zároveň mali možnosť zaspomínať si na predchádzajúce roky, keď sme v tomto poľovnom revíre úspešne poľovali. Na výrade podľa poľovníckych tradícií a za zvukov lesníc všetci vzdali hold ulovenej zveri. Nasledovalo posedenie pri chutnom poľovníckom guláši a rozprúdila sa intenzívna debata o súčasnosti štátnych lesov, o aktivitách lesného závodu, ale aj o využívaní času dôchodcami. Družnú vravu do neskorých večerných, či skôr skorých nočných hodín prerušilo zatrúbenie na odchod domov.

Po doručení výsledkov veterinárnych vyšetrení ulovených diviakov sa vysekalo mäso pre všetkých bývalých zamestnancov závodu, čo pred vianočnými sviatkami padlo naozaj vhod. Mnohé osobné či telefonické poďakovania potvrdili, že cestu na lesný závod či telefónne číslo dôchodcovia nezabudli a ja môžem za nás sľúbiť, že kým budeme mať tú možnosť pozvať ich na takéto a podobné akcie, tiež nezabudneme.

Ing. Igor Viszlai je riaditeľom OZ Revúca