Pokladám si za česť, že som bol vymenovaný za generálneho riaditeľa štátneho podniku LESY SR. Moja profesijná kariéra je spätá s lesmi a prácu na tak významnom poste pokladám za veľkú výzvu zúročiť svoje vzdelanie a doterajšie pracovné skúsenosti. Budem rád, ak pochopíte tento môj príhovor ako výzvu k spolupráci, ktorej plody majú priniesť prospech predovšetkým lesom a ľuďom, ktorí sa o les starajú. Obľúbenú a často používanú formulu o trvalo udržateľnom hospodárení osobne nevnímam ako frázu, je to len inak formulované posolstvo nášho slávneho predchodcu Jozefa Dekreta Matejovie o zanechaním lesov potomkom, ktoré je naším záväzok voči prírode i spoločnosti.

Vo svojej práci chcem nadviazať na všetko pozitívne, čo vykonal doterajší generálny riaditeľ Karol Vinš. Je pred nami ešte veľmi veľa práce a je isté, že mnohé problémy nemajú ľahké a jednoduché riešenia. Som pevne presvedčený, že spoločnými silami sa nám bude dariť kráčať správnym smerom. Prichádzam s tými najlepšími úmyslami a spolieham sa na obrovský ľudský potenciál, ktorý je ukrytý vo Vás, vážení kolegovia. Prajem vám do nadchádzajúceho obdobia pevné zdravie, veľa úspechov a nezlomnú vieru v úspech nášho spoločného diela.

Lesu zdar!

Ing. Igor Olajec

generálny riaditeľ š.p. LESY SR

Vážené kolegyne, vážení kolegovia!

Prichodí mi poďakovať sa za spoločne prežité obdobie.

Manažér prichádzajúci do nového prostredia vchádza vždy so zvedavosťou a nesie si so sebou balíček

dovtedajších poučiek a skúseností. Nie je múdre vletieť do firmy a všetko obrátiť naruby, omnoho múdrejšie je načúvať, nenechať sa vodiť za nos a postupne si poskladať mozaiku firemného života bez predsudkov.

Často ste odo mňa počuli, že chrbtová kosť je priorita, ktorá neznáša nekorektné ohýbanie a som rád, že som vám počas celých troch rokov mohol ísť príkladom. Mnohokrát ste počuli i moju predstavu o ceste a cieli a teší ma, že ju mnohí dnes nielen vidíte, ale sa na ňu aj sami vydáte, keď bude treba. Často som vám hovoril aj o jednote slov a činov a vy sami si môžete odpovedať na otázku, či som vás presvedčil aj svojim vlastným konaním.

Otvárať oči, ukazovať smer a ísť príkladom je skôr práca pre misionárov ako manažérov. Viem, že ste to mnohí pochopili a som presvedčený, že si to, čo ste mali možnosť vidieť a spoznať, nenecháte vziať. Vtlačili sme spolu pečať zmeny a som rád, že ste mnohí boli pritom.

Bolo mi cťou spoznať filozofiu storočného rytmu života stromu a práce ľudí, ktorí sa oň starajú. Bolo mi cťou porozumieť vašim obavám, pomôcť a popritom nestratiť z očí smer správnej cesty.

Bolo mi cťou spolupracovať s vami.

A na záver tradične z MATRIXU: „Môžem ti otvoriť dvere, ale vojsť do nich musíš už Sám!“

S úctou

Ing. Karol Vinš

Nové tváre

vo vedení

š.p. LESY SR

 

Ing. Vladimír Víglašský Ing. Ľubomír Veselý

Vo štvrtok 9. februára generálny riaditeľ Ing. Igor Olajec vymenoval na post obchodného riaditeľa Ing. Vladimíra Víglašského, doterajšieho vedúceho Odboru obchodu a logistiky. Zároveň vymenoval na post organizačného riaditeľa Ing. Ľubomíra Veselého, doterajšieho vedúceho Odboru držby. Generálny riaditeľ poďakoval Ing. Ivane Špilákovej, bývalej organizačnej riaditeľke a Ing. Dávidovi Némethovi, bývalému obchodného riaditeľovi za prácu vykonanú v prospech štátneho podniku LESY SR.